Stor polisinsats i centrala Västerås sedan misstänkt farligt föremål hittats vid VLT:s redaktion

| 28 januari, 2021

På torsdagsmorgonen larmades polisen till VLT-huset i Västerås då ett tidningsbud upptäckt ett misstänkt farligt föremål. Enligt uppgift ska föremålet vara placerat anslutning till VLT:s redaktion. Polisen spärrade av platsen och har enligt uppgift utökat avspärrningarna minst en gång så att de vid klockan 10.15 ungefär 100 meter åt varje håll. När avspärrningarna var upprättade så kallades polisens nationella bomskydd in för att undersöka det misstänkta föremålet. De anlände till platsen vid :s redaktion vid 10.15-tiden på förmiddagen och startade sitt arbete omgående.

Enligt uppgift har polisen startat en förundersökning om olaga hot mot grupp, men behöver inhämta mer information, bland annat undersöka det misstänkta farliga föremålet, innan det går att fastställa vem eller vilka hotet har riktats mot. Polisen har däremot inte genomfört någon evakuering av platsen. Detta har medfört att där är ett antal personer som inte kunnat ta sig till sina arbetsplatser eftersom de ligger innanför avspärrningarna.
Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl svarar på frågan om det är någon fara för allmänheten: “Vi bedömer inte att det finns någon fara i och med att vi har avspärrningarna. De anses ju vara tillräckliga, det är därför vi har dem.”

Daniel Nordström är chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT meddelar att vad han vet så har tidningen inte tagit emot något hot.
Han säger: “Det är för tidigt att spekulera om vad det handlar om, men är det så att det finns något farligt föremål i närheten av vår redaktion kan man misstänkta det.”
Han fortsätter: “Om vi säger så här: Det är tyvärr så att hat och hot mot journalister ökar. Och det är en sorglig utveckling och det har även vi känt av. Men exakt vad det här handlar är för tidigt att säga.”
Enligt uppgift från VLT så finns inga journalister på VLT är inne i byggnaden. Merparten av de anställda jobbade sedan tidigare hemifrån på grund av pandemin.

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-foremal-i-centrala-vasteras-bombskyddet-pa-vag/?fbclid=IwAR0943Ky_xkSILmiDcDFotNjB6viEa7DHMNu5sXhtCZ3-lW-6Ke7wIEjf7o https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/storre-polisinsats-i-centrala-vasteras?fbclid=IwAR1E7hMaQw8qJZx0z_SpldB9smV3UTgucmLRsguqwAabbJS13bliwqm_Vcc https://brottsplatskartan.se/vastmanlands-lan/farligt-foremal-misstankt-vasteras-187040

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.