Bedragare lurade av 85-årig bankkort och kod i hennes hem

| 29 januari, 2021

Nu har det åter hänt, en äldre kvinna har råkat ut för ett åldringsbrott i form av ett bedrägeri där en person okänd för henne ringde upp och sade att något inte stod rätt till med hennes bankkort men att personen skulle fixa detta bara hon lämnade kortet och koden till denne när denne kom för att hämta det hos henne.
Ett sådant fall var detta, och en stund senare kom personen hem till den 85-åriga kvinnan som lämnade ifrån sig bankkort och kod.
Larmet om brottet kom till polisen vid 18-tiden på torsdagskvällen.
Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler säger: “Det är oklart exakt hur de har lurat henne.”
Hans-Jörgen Ostler säger: “Jag vet inte om målsägaren själv eller någon anhörig larmade polisen. Vi är nu på plats för att ta upp anmälan. Vi stöttar och hjälper henne att spärra bankkort och så vidare.”

Ostler konstaterar den senaste tiden har det varit väldigt många liknande fall i Västsverige och särskilt i Göteborg.
Han säger: “I förra veckan var det tre fullbordade brott och sex försök bara på ett dygn i Göteborg.”
Vid några av tillfällena hade gärningspersonerna påstått sig komma från målsägarens bank och förklarat att någon hade tagit ett lån i deras namn. Och att de då behövde bankkortet och koden för att rätta till detta.
Man frågar sig om det inte finns någon moral och skam hos dessa bedragare?
För dessa händelser kan jag inte påminna mig inträffade i någon större utsträckning under min uppväx, detta är ett relativt nytt påfund att lura och bedra dem som byggt upp landet.

https://www.expressen.se/gt/85-arig-kvinna-utsatt-for-bedragare-i-hemmet/?fbclid=IwAR0hGM2GIAqkXUM8EbrGG7OYr70xpFb1r8FlXPJjFkx5UajkanIyGZkQgk4

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.