Två män anhållna för bedrägeri mot äldre i Tomelilla

| 29 januari, 2021

Under onsdagen genomförde polisen ett tillslag mot två män i Tomelilla som tros ligga bakom ett stort antal vishingbedrägerier mot äldre. Enligt polisen ska männen ringt upp äldre personer och presenterat sig komma från banken och har därefter övertygat de drabbade att logga in på sina bankkonton. Därefter har männen lyckats föra över pengar från de drabbades konton. Enligt uppgift ska de båda männen ingått i en brottskonstellation som varit aktiv under andra halvan av 2020. Polisen skriver på sin hemsida att konstellationen misstänks ligga bakom ett 70-tal vishingbedrägerier mot äldre. Det var polisens bedrägerisektion i polisregion Syd som genomförde tillslaget och de båda männen misstänks nu bland annat för grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri, penningtvättsbrott samt narkotikabrott efter att narkotika anträffats vid polisens tillslag i Tomelilla.
Polisen i sitt pressmeddelande: “Männen är anhållna och åklagaren planerar att begära männen häktade.”

https://www.expressen.se/kvallsposten/tva-man-anhallna-efter-polisinsats-i-tomelilla/?fbclid=IwAR2nUlKZEyGmGPCUsWH82GG1TbiT-XQ_WC32472vT-QVWem-P1Ca0o3zi5E

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.