3205: När konsten står stilla

| 30 januari, 2021
“Porträtt av en ung man som håller en medaljong” visas upp inför auktionen. Foto: Timothy A. Clary/AFP

Det är bara att konstatera: Konsten står mer eller mindre stilla, åtminstone i dess tongivande delar. Att det är så hänger naturligtvis samman med att större utställningar är inställda, de trendsättande biennalerna är suspenderade. Som tröst idag får den konstintresserade nöja sig med att en Botticellimålning såldes för 765 miljoner (SR) eller $92 miljoner. Inget generellt rekord, den hamnar först på 86:e plats i listan på dyraste målningar.

Som ersättning för konsten har vi svensk inrikespolitik. Det spetsar till sig. Ett stalltips är att Annie Lööf kan ta över statsministerposten (GP). Alternativt styra på samma sätt som hon gör för närvarande. Det finns några intressanta frågetecken. Kommer Liberalerna att klara sig? Att Sabuni för närvarande skramlar om extraval verkar dock vara en skramla som har ljudit många gånger. Den brukar ge någon utdelning genom den store förhandlaren.

Johanna Frändén är missnöjd med partiernas omskrivning av historien (Aftonbladet). Hennes urval av revisionerna får nog uppfattas som ett mera bestämt politiskt ställningstagande men att vara en av Aftonbladets kolumnister förpliktigar. Jämnt skägg för kålsuparna: Går det så går det. Väljarna glömmer fort.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.