Expert: Sverige faller sönder – kan snart inte garantera el och vatten

| 30 januari, 2021

Skakig elförsörjning, trasiga vägar och slitna vattenledningar. Ett berg av investeringar har skjutits på framtiden, menar Håkan Danielsson, vd på WSP. ”När basala saker som el och vatten inte kan garanteras är ett land som Sverige inte attraktivt för investerare”, säger han till fPlus. 

Trots ett skriande behov av investeringar för underhåll, renovering och utveckling av Sveriges samhällstillgångar skjuts det på framtiden. För varje år som går växer investeringsbehoven och det kan resultera i stora svårigheter framöver. Det visar WSP-rapporten Sverige behöver renoveras

– Vi beskriver ofta Sverige som ett väl fungerande land, men den här rapporten visar att det inte alls är sant. Vi står inför stora utmaningar som vi borde tagit tag i för längesedan och vi skjuter berg av investeringar framför oss, Håkan Danielsson, vd på WSP Sverige.

Läs vidare i fplus


Donera – stöd vårt arbete

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.