Sprängning i bostadshus i Tensta

| 30 januari, 2021

Strax efter 2.30 på natten mot lördagen larmades polisen av flera personer att en sprängning skett vid entrén till ett bostadshus i Tensta i Stockholm. När polisen anlände till platsen så kunde de konstatera att något exploderat och skadat fasaden på huset samt gett ytterligare ett hus splitterskador.
Polisens presstalesperson Mats Eriksson sade under natten till TT: ”Det är ett hål i fasaden.”
Polisen på plats har spärrat av och tillkallat Nationella bombskyddet så de får undersöka platsen. Enligt uppgift har ingen person skadats fysiskt vid sprängningen som polisen rubricerar som allmänfarlig ödeläggelse.
Mats Eriksson säger vidare: ”Där är många som sett saker och vi får se hur detta kan hjälpa oss i utredningsarbetet.”
Ingen är ännu på lördagsförmiddagen gripen för sprängningen. Polisen utreder nu om det finns kopplingar mellan det inträffade och andra händelser och vad det finns kring platsen som gör att man valt att denna.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/explosion-i-bostadshus-i-tensta https://www.expressen.se/nyheter/explosion-i-bostadshus-i-stockholm/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.