Säpo vill att ytterligare en radikalislamist ska utvisas

| 31 januari, 2021

“En 25-årig man som rört sig i Göteborgs radikalislamistiska miljöer sattes under hösten i förvar efter att Säkerhetspolisen ansökt om att han ska utvisas. Mannen har varit aktiv som koranlärare i Sveriges förenade muslimer (SFM) och ska i den rollen ha förespråkat en våldsbejakande tolkning av islam. Regeringen väntas snart fatta beslut i frågan.

Den första oktober 2020 togs en 25-årig man (koranläraren) som är bosatt i Göteborg i förvar efter att Säkerhetspolisen ansökt om att han ska utvisas med stöd av LSU, lagen om särskild utlänningskontroll. Förvarsbeslutet omprövades och fastställdes flera gånger eftersom Migrationsöverdomstolen ansåg att det fanns anledning att anta att koranläraren annars skulle hålla sig undan och bedriva brottslig verksamhet. 

Säpo har i sin ansökan redogjort för omständigheter som innebär att det är särskilt påkallat av hänsyn till rikets säkerhet att mannen utvisas.

Läs i Doku


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.