Flera personer skadade vid bråk och skottlossning i Helsingborg

| 2 februari, 2021

Vid 20.20-tiden på måndagskvällen larmades polisen i Helsingborg att det varit “bråk” och skottlossning vid ett industriområde på Västra Strandgatan i staden. Enligt polisen var det flera som larmade om händelsen och sade att “bråket var pågående när de larmade. Polisen sände flera patruller och ambulans till platsen.
Polisens presstalesperson Evelina Olsson sade: “Vi kommer till platsen och samtidigt får vi uppgifter om att flera skadade personer har kommit till sjukhuset i Helsingborg. Vi anträffar även två skadade på gatan i området.”

Enligt uppgift identifierade polisen några av de skadade personerna på platsen. Polisen vill dock inte säga något id 21-tiden om skadeläget för de skadade, utan meddelade bara att det var fullt pådrag på platsen.
Evelina Olsson sade: “Vi har ett stort antal patruller på plats men även på sjukhuset. Vi kontrollerar det här och försöker bilda oss en uppfattning om vad som hänt.”
Polisen tror dock att upprinnelsen till “bråket och skottlossningen kan bero på en trafikolycka där två bilar har krockat i nära anslutning till platsen för “bråket”.

Helsingborgs lasarett meddelade vid 22-tiden att de fått in fyra skadade män, tre av dem i 30-årsåldern och en i 40-årsåldern. Skadeläget är för närvarande ospecificerat.
Dessa uppgifter är dock inget som polisen ville bekräfta under kvällen. Evelina Olsson berättar bara att de håller på med att kontrollera vittnen, fordon och personer. Vi har hundpatruller på väg upp för att säkra eventuella spår. Hon berättar även att tekniker och polishelikopter är beställda till platsen. Samt att polisen har spärrat av brottsplatsen och sjukhuset i Helsingborg. Det senare för att för att säkra arbetsmiljön för personalen.

Uppdatering: Enligt uppgifter som kom sent under måndagskvällen ska de fem som skadades vid ” bråket fått stick eller skärskador. En av dem ska också eventuellt blivit skottskadad. Fortfarande sent på måndagskvällen var polisen och sjukhuset förtegna om tillståndet för de fem männen.
Enligt Helsingborgs Dagblad så uppstod ”bråket” vid en föreningslokal. Polisen ska ha hämtat in flera personer till förhör under måndagskvällen och de ska även gjort en stor mängd beslag från brottsplatsen. Dock var ingen ännu gripen strax innan midnatt.
Under natten till tisdagen greps en man i 50- årsåldern för mordförsök. Polisen är dock förtegna om detta gripandet.
Polisens inre befäl Jörgen Winberg sade till HD: ”Det är en känslig fas i förundersökningen just nu och därför vill jag inte föregå något.

https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-skottlossning-flera-skadade/?fbclid=IwAR1Kj_6oy8FAQzZkiyS13Q_5GUPehqrVaqoIqKLdglBYE_ZyZvxmeftkOMU https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/larm-om-skottlossning-i-helsingborg-2?fbclid=IwAR33ffY7t67ianLR_OEJYtcAMRMH79IjUAiyW1CEqfMrCMgskGq5EIfjW4U

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.