MOHAMED OMAR: Kommer den kalla vintern att lindra vår klimatångest?

| 3 februari, 2021

“Jag har fått intrycket att det faktiska vädret – det vi kan se, känna och mäta – inte har så stor betydelse för klimathysterikernas tro på den globala uppvärmningen.

Klimatångesten är som mest utbredd i västvärlden där folk har det bra. Man lever i trygghet. Jag tror att sökandet efter kriser att engagera sig i, att tro på och att oroas över, till viss del handlar om ett sökande efter mening.

Jag upplever något liknande med coronakrisen. Jag säger inte att corona är harmlöst. Det jag vill säga är att jag i samtal med folk på Internet märkt hur vissa tycks immuna mot positiva nyheter om corona. De vill helt enkelt att det ska vara hemskt.

Här tycker jag mig se en släktskap, i det psykologiska behovet av kriser, med klimatångesten.”

Mohamed Omar

Läs i Det Goda Samhället


DONERA – stöd vårt arbete

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.