Två knivattacker på sju minuter under tisdagskvällen i Uddevalla

| 3 februari, 2021

Strax före och strax efter klockan 22 på tisdagskvällen larmades polisen om att två knivskärningar ägt rum i Uddevalla. Den första som skedde strax innan 22 skedde vid Södra Hamnen i centrala Uddevalla och där var det en man som blev allvarligt knivskuren. Han fördes med ambulans till sjukhus och knivskärningen där rubriceras som försök till mord. Sju minuter senare vid 22.06 så kommer nästa larm om en knivskärning. Denna gången från Kampenhof, sex minuters gångväg från den första knivskärningen.

Vid den knivskärningen var det två personer som knivskars, varav en fick föras med ambulans till sjukhus. Enligt polisen så kan de båda knivskärningarna höra samman, och att det kan vara samma gärningsperson som utfört dem då det är geografiskt och tidsmässigt fullt möjligt att ta sig från den ena platsen till den andra under denna tidsrymd. Men i nuläget utreds de som separata brott. Polisen har senare under kvällen och natten fått in flera larm om att en knivbeväpnad person rört sig i Uddevalla, men ännu på onsdagsmorgonen har polisen ingen samlad helhetsbild över detta.

Polisen höll under natten mot onsdagen på att sammanställa alla uppgifter men sade vid tre-tiden samtidigt att de inte kunnat höra de skadade personerna ännu. Polisen meddelade också under natten att offren inte var kända av polisen senan tidigare men samtidigt tror de inte att att de här personerna valts ut slumpmässigt och att det därmed inte ska vara någon fara för allmänheten. Polisen har dock ändå gått upp i en så kallad särskild händelse med anledning av knivskärningarna.

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg sade under natten: ”Det är mycket som ska göras och vi behöver säkra utredningsfasen så vi kan höra alla inblandade personerna, genomföra dörrknackning och ytterligare personal så vi kan söka efter gärningsmän .”
Polisen meddelar också under natten att åklagare kopplats in i ärendet. Detta för att någon person är gripen och att de eventuellt söker efter ytterligare någon mer.
Så visst känns det väl att Sverige bara blir tryggare och säkrare och att vi medborgare inte har något att frukta, eller har vi det?

https://www.expressen.se/gt/tva-knivskarningar-i-uddevalla-en-svart-skadad/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.