Göteborg gör sig redo för terrordåd: Stärker säkerheten kring evenemang

| 5 februari, 2021
Efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017 har Göteborg säkrat gatorna, bland annat genom pollare utanför Nordstan. Bild: Lisa Thanner

“Nu ska säkerheten kring stora evenemangsplatser som Nya Ullevi, Heden, Svenska Mässan och Liseberg stärkas. Med betonghinder och pollare ska attacker i innerstaden stoppas.
– Det som ligger i planen kommer att utföras under början av året, säger Mattias Junemo, enhetschef på avdelningen Stadens användning på Trafikkontoret i Göteborg.

Efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017 gjorde Göteborg, precis som Stockholm och Malmö, satsningar på gatuskyddet i innerstaden. Först nu, i slutet av 2020, blev ett ramavtal klart för upphandling av fordonshinder. Sveriges kommuner och regioner har tecknat avtal med sju olika företag, för att underlätta upphandling av kraschtestade produkter som pollare och andra skydd mot fordonsattacker.”

GP


DONERA – stöd vårt arbete

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Göteborg gör sig redo för terrordåd: Stärker säkerheten kring evenemang

 1. Carl den 12

  Bra att Göteborg gör allt för att bli både tryggare och säkrare !!!

  Calle Von Älska Göteborg, ser att min kära stad har lång väg att gå för att återigen få tillbaka den där goa känslan man hade på gator, torg och spårvagnar.
  Tyvärr så är det politiskt känsligt att diskutera att på senare år, så har olika former utav brottslighet påverkat denna fd mysiga och charmiga stad, där man nuförtiden undviker centrum så gott det går.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.