Johan Westerholm: Regeringen fördjupar relationerna med Muslimska brödraskapet

| 5 februari, 2021
Biståndsminister Per Olsson Fridh (MP) / Islamic Relief. Montage

Dagens regeringsombildning var väntad. Utnämningen av Per Olsson Fridh (MP) låg i korten och kommer innebära att regeringen fördjupar samarbetet med Muslimska brödraskapets ena biståndsorganisation Islamic Relief samtidigt som den nu förstärker arvet av den Kaplanska utrikespolitiken med positiva relationer till Brödraskapet och Turkiet.

Dagens regeringsombildning var väntad och lika väntat var det att den endast skulle beröra miljöpartiets ministerposter. I samarbetet mellan socialdemokraterna och miljöpartiet har statsministern i praktiken inget att säga till om vad avser personvalen eller vilka poster som kan komma ifråga. Posterna disponeras fritt av respektive parti efter den grundläggande fördelningen från regeringsbildningen 2014…

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


DONERA – stöd vårt arbete

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.