Kriminella ungdomar leker polis och stoppar bilar för att kontrollera dessa

| 6 februari, 2021

Visst känns väl Sverige tryggt och säkert när man läser om att maskerade kriminella ungdomar gör fordonskontroller i Frölunda?
Detta ska enligt polisen hänt för en vecka sen, lördagskvällen den 30 januari. Enligt polisen så inträffade händelsen på Mandolingatan i Frölunda på lördagskvällen i förra veckan. Den som blev kontrollerad av de maskerade och kriminella ungdomarna ska först uppmärksammat att de följde efter honom och när han sen stannade och klev ur bilen ska de ha frågat honom vem han var och vad han gjorde där.

Man frågar sig om inte vem som helst hade blivit rädd om man råkat ut för något sådant på en gata?
Lokalpolischefen i Göteborg Syd, Dan Windt säger: “Det var några killar, minst tre. De var maskerade och hade munskydd på sig.”
Enligt Windt ska då mannen sagt till dem att gå därifrån. Dan Windt säger att han ser allvarligt på det inträffade.
Han fortsätter med att säga: “Jag tänker att de här killarna som gör detta antingen är rädda att det är poliser som är där, att de vill undersöka ur det perspektivet, eller att det är andra kriminella de har något otalt med.”

Windt fortsätter sen med att berätta att polisen har jobbat stenhårt denna vecka för att se till att det inte händer igen. Och att han är ledsen att det överhuvudtaget händer, medborgarna ska inte utsättas för den typen av trakasserier av kriminella.
Men då frågar man sig varför det har hänt, är det för att polisen tappat greppet, eller är det så att polisen är för få för att hålla kontroll i Göteborg?
Om jag får sia så är det nog en kombination av dessa saker då det inte är första gången som kriminella satt upp vägspärrar och kontrollerat bilar och dem som färdats i dem.

Så sent som i höstas rapporterades det om kriminella som satte upp vägspärrar i nordöstra Göteborg. Enligt polisuppgifter kunde de kopplas till Ali Khan-nätverket. Bakgrunden till detta var en konflikt mellan Backagänget och Ali Khan-nätverket som blossade upp efter en skottlossning på en bensinstation i augusti då flera skott avlossades mot en grupp människor. Konflikten lugnade ned sig efter ett uppmärksammat möte på Posthotellet i Göteborg där representanter för flera kriminella grupperingar deltog. Och där Backagänget enligt uppgift fick “böta” ett par hundratusen kronor för att de startat konflikten med Ali Khan-nätverket.

Då återstår bara frågan om varför inte polisen grep alla dessa som var på mötet i Posthuset, för de visste säkert om att mötet skulle äga rum innan de träffades?
Eller var det så att de inte vågade att gripa dessa kriminella småpåvarna för att det då kunnat sluta i en blodig konflikt med polisen?
För om detta är fallet så frågar jag mig om vilka som har makten att upprätthålla ordning och reda i Göteborg, är det polisen eller är det de kriminella småpåvarna?

https://www.expressen.se/gt/krim/larmet-kriminella-kontrollerar-fordon/?fbclid=IwAR0Kjwneu8vWxv362Od12cyHumkcJzNnlUDhB5CE7LJiImpyVeCSFpFZP7k https://www.expressen.se/gt/krim/rivaliserande-gangen-overens-fick-bota/

2 tankar på “Kriminella ungdomar leker polis och stoppar bilar för att kontrollera dessa

 1. Anderssonskan

  Sossepolitik när den är som bäst . Läs Rebecka Uvell,S senaste inlägg .
  Detta är bara början .

  Svar
 2. Carl den 12

  Och så finns det dom som kacklar om att nazismen utgör ett större hot mot samhället, när dessa nazister också ser var det egentliga hotet om terrorism kommer ifrån.

  Calle ser ett vilset folk som lever kvar i det förgångna och är blinda för vad som verkligen händer här och NU !!!
  En medveten manöver, en ovilja att se problemet, när man saknar både kunskap och handlingskraft.
  PK-Godheten har ett pris, ett förlorat samhälle och land………

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.