Lena Malmberg: KNÄCKEBRÖD OCH CIRKUS ÅT FOLKET!

| 6 februari, 2021

Public service och SVT har nu gått in i någon form av stabsläge och kör oförblommerad propaganda – rakt av. Allt för att bagatellisera effekterna av den akuta elbristen. De vill försöka få det till något lustbetonat och mysigt, när allmänheten nu drabbas av el-brist med höga priser och påtvingad import av fossilbaserad el från Europa, som tydliga effekter av vikande svensk elproduktion. 

Att hoppa över dammsugningen – vem håller inte med om att det känns ju lite skönt att få en legitim ursäkt att hoppa över den? Sen ska vi tycka att det är OK att inte äta varm mat, på årets kallaste dagar, utan nöja oss med knäckebröd med kallskuret (pun unintended från SVT). 

Allt detta utan att nämna ett ord om att el- och effektbristen i Sverige beror på att Miljöpartiet tillsammans med S, C, KD och M sett till att Sverige på 12 månader förlorat 7% av vår totala elproduktion, när reaktorerna 1 & 2 i Ringhals stoppades… fem respektive sex år för tidigt. 

Nu uppmanar public service istället befolkningen att göra avkall på sin elkonsumtion. Detta ska ske, menar SVT, genom att avstå dammsugning och äta kall mat. Myndigt förklarar dock SVT för sin publik att vi inte behöver stänga av kyl och frys i alla fall. Alltid nåt för befolkningen att glädjas åt ikväll, när de avnjuter den hårda mackan, med eller utan kallskuret, i mörkret framför Mello. Jo, fokusförflyttaren Mello startar ikväll. Knäckebröd och cirkus åt folket! 

Några frågor som infinner infinner sig – vad händer om en köldknäpp inte går över inom någon dag eller några timmar? Tänk om kylan håller i sig i veckor eller månader – vilken typ av avkall förväntas vi då göra? Hur många dagar kommer basindustrin att ligga nere p.g.a. alltför höga elpriser och när kommer det till slut att drabba de anställda och deras jobb? När måste man börja dra igång de fossildrivna reservaggregaten på sjukhus och för andra viktiga samhällsfunktioner, som behöver stadig och säker tillgång till el för att kunna genomföra sina samhällsbärande uppgifter? Jo, jag spetsar till det men jag menar att frågorna bör ställas för att inse vikten av brist på politiskt förstånd.

Det är ingen hemlighet längre att public service har ett klart vänsterlutande bias bland sina anställda, och just Miljöpartiet, tillsammans med S och V sticker ut som de partier som flest anställda på public service sympatiserar med enl. flera undersökningar som gjorts under senare år. 

Public service förhåller sig inte neutralt och opartiskt till viktiga samhällsproblem som de borde rapportera helt konsekvensneutralt om. I det här inslaget får SVT det att framstå som att vanliga elkonsumenters beteende (avstå att dammsuga) kan rädda eltillförseln till basindustrin. Befängda resonemang! 

Det är märkligt och obehagligt att beskåda det som sker. En bakåtutveckling av sällan skådat slag och det är tydligen du och jag som förväntas ställa upp på det här spektaklet utan protester. Sverige kan bättre än så här. Men tyvärr märks det inte.

Det finns inget som helst gulligt eller mysigt med en självförvållad elbrist i ett välutvecklat samhälle. Det är snarare ett tecken på att allt inte står rätt till. 

Lena Malmberg, Demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling

#bakåtutveckling

https://www.svt.se/…/pausa-dammsugaren-i-ett-par-dagar…

https://medarbetarportalen.gu.se/…/1284/1284227_nr38.pdf

https://research.chalmers.se/…/file/518198_Fulltext.pdf


DONERA – stöd vårt arbete

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Lena Malmberg: KNÄCKEBRÖD OCH CIRKUS ÅT FOLKET!

 1. ulf

  Det mest logiska vore att Svt stoppar ned sina telegrampapper i sin egen hals och sväljer dem så de kvävs.Vi sveriges skattebetalare som sugs ut av elpriserna och tokdårar i en lågutbildad pajasregering borde kasta dessa kassa skämt till politiker på sophögen.Hur fan kan man skapa ett U land av Sverige på så kort tid,det är fullständigt groteskt.Sverige är nu ett nordiskt land utan elförsörjning pga fullständigt inkompetenta socialister utan ett uns av bildning eller kunskap om sina ansvarsområden.Vad fan får vi Svenska skattebetalare för pengarna ????? Vi får idioter och tokdårar ! Sverige har senaste Löfven åren blivit ett U land tack vare Socialisterna,man blir grisigt spyfärdig på dessa hjärndöda idioter 🤮🤮🤮🐷🐷🐷

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.