PM Nilsson i Dagens Industri: Ny start för Sverige

| 8 februari, 2021

Efter tre omgångar med Anders Holmbergs utmärkta ”30 minuter” i SVT börjar ett allt tydligare borgerligt regeringsalternativ att ta form.

Först ut var moderatledaren Ulf Kristersson, veckan därefter Annie Lööf och i onsdags Nyamko Sabuni. Regeringsfrågan stod i fokus för alla intervjuerna. Den är tydligt fortsatt central i svensk politik och kommer att vara viktig i valet nästa år.

Alla tre partiledare gav ett slags besked. M-ledaren är tydligast och vet vad han vill. Han avser i likhet med sina nordiska partikollegor att prova en regeringsbildning som kräver även det nationalistiska partiets stöd, i Sveriges fall SD. Den motivering han hela tiden upprepar är att han därmed kan få igenom en politik som bättre löser de samhällsproblem han uppfattar som mest akuta. Han anser att de är viktigare att lösa än att isolera SD…”

Läs vidare i Dagens Industri

DONERA – stöd vårt arbete

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.