Flera bedrägerier mot äldre i Skåne under måndagen

| 9 februari, 2021

Bedrägerierna mot de äldre ökar i en allt mer eskalerande hastighet. Bara under måndagen rapporterades det in inte mindre än fem stycken sådana bara i Skåne och mot personer i 80-90-årsåldern. Den senaste så sent som klockan 20.48. Vid alla fallen under måndagen så uppgav sig uppringarna att de antingen var poliser eller banktjänstemän och de har vid alla tillfällen bett den uppringda att samla ihop sina värdesaker. Vid alla tillfällena har där en stund senare stått en okänd person utanför deras bostäder.

Under måndagen utsattes personer boende i Malmö, Örkelljunga och Kävlinge, alla av dessa var i 80-90-årsåldern. Så än en gång uppmanar polisen att aldrig lämna ut värdesaker, bankkort eller koder till okända personer.
Jag frågar mig dock några saker när jag läser artikeln och den första saken är om dessa bedragare inte har något hjärta när de ger sig på våra äldre, har de inte någon egen gammal släkting, mormor, morfar, farmor eller farfar?

Jag frågar mig också vad de skulle tycka om någon av deras nära utsattes för samma sak som de utsätter andras äldre för?
Sen till sist frågar jag mig om de äldre blivit mer naiva de sista tio – tjugo åren?
För mina föräldrar hade aldrig gått på det som dessa åldringar gått på. Då hade dessa bedragare fått reda på vilka uslingar de är, det är då en sak som är säker.

https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-misstankta-bedragerier-mot-aldre/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.