En FB-grupp är inte HOT mot vår demokrati

| 10 februari, 2021

Just nu talas det om den slutna gruppen .,,,,, som består av läkare, opinionsbildare, och professorer. 

Att folk i en dold Facebook-grupp kritiserar svensk corona-linje och dessutom får ut artiklar i internationella medier inte ett HOT mot demokratin. Men visst skadar det bilden av en redan skadad bild av Sverige. 

Men det är inte bilden av Sverige som viktig här. Det som är ett hot här är att media som ska granska makten istället ägnar sig åt att granska svenska medborgare. Det är det riktiga HOTET! 

Att FHM reagerar med att de tycker det är obehagligt med att det finns kritisk grupp om deras hanterande av viruset är däremot konstigt och talande. 

Man behöver inte vara utbildad för att begripa att det FHM har gjort och inte gjort inte varit eller är rätt. De har hanterat virusets framfart med stor oaktsamhet. Över 12 000 människor har avlidit därför att man:

A) Inte initialt tog viruset på allvar, enligt Tegnell skulle det ju inte ens bara troligt att viruset skulle komma hit. 

B ) Lät plan efter plan från riskländer bara landa och utan någon kontroll släppa in svenska semesteråtervändare

C) Genom det misslyckade de att skydda den enda gruppen de tillslut medgav måste skyddas, våra äldre. Istället uppstod en slags modern ättestupa. En efter en av våra äldre dog i plågor eftersom de förvägrades syrgas. Listan kan skrivas i oändlighet. 

Så när Christer Janson, presschef på Folkhälsomyndigheten, säger sig ha upptäckt att “halvsanningar och påhopp” dykt upp i internationella medier i perioder, så är det faktiskt helt irrelevant. Det är inte ”bilden” av FHM eller ”Sverigebilden” som är det viktiga. Dessutom kan han ju fundera lite på halvsanningar han själv har varit en del i att sprida. 

https://sverigesradio.se/…/fhm-om-dolda-facebookgruppen…

Det viktiga är att FHM höll fast vid en strategi som möjliggjorde att smittan spreds som en löpeld, genom att lägga allt ansvar på svenska medborgare att nu ”sköta” sig nu när storebror säger att de måste det. 

Nu har FHM och Stefan Löfven vaknat till, i elfte timmen bör tilläggas. Men det är ändå redan försent, det vet alla om, det vet en helt utmattad sjukvård och det vet anhöriga till avlidna i covid-19. 

Sluta gnäll om att andra rätterligen kritiserar ER på FHM. Och till SR, gör er jobb stället, granska makten, förslagsvis FHM och inte vad enskilda medborgare eller grupper säger i sociala medier. 

Det är obehagligt! Det är stasifasoner!


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “En FB-grupp är inte HOT mot vår demokrati

 1. Anderssonskan

  Stalin tillskrivs ett uttalande som avslöjar hans paranoida inställning . ” Det är nog bra att lita på folk , men det bästa är att ständigt kontrollera dem”.
  Det är väl åt det hållet vår Regering drar.
  Tisdagens uppvisning av Hultqvist ger syn för sägen .
  Bara att han måste läsa från en stencil från själva stian på Sveavägen när han berättar att det kommer ur övertygelse .
  Ut slungas orden tanken stilla stå .
  Gäller än .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.