I det Nya Sverige är det inga problem med att män duschar kvinnor

| 11 februari, 2021

Var är feminsterna? De som säger sig stå upp för kvinnans röst och existensberättigande? Eller löser de aldrig en tidning? De har fullt upp med att göra konst av mens och driva upp en opinon om att barn ska ses som könslösa, varken pojke eller flicka utan bara en hen. 

Maj-Lis 89 år är i behov av hjälp, bland annat med att duscha. Ofta får hon hjälp av män, inga hen här inte, med att duscha. 

Det är så förnedrande och å Maj-Lis vägnar skäms jag. Det var det här hon jobbade och betalade skatt för ett helt arbetsliv, att i slutänden tvingas främmande män fumla med hennes gamla kropp. 

Maj-Lis som aldrig visat sig naken för någon man annat än i intima sammanhang har inget val. För att hålla sig ren måste hon låta sig förnedras medan en främmande man tvättar hennes rygg, bröst och underliv. 

Sandvikens kommun som Maj-Lis tillhör bryr sig inte om vad hon säger, känner eller önskar. Nej de lyssnar på annat så som vikten av att det viktiga är att tänka på arbetstagarna och de aldrig får välja utifrån kön eller etnicitet. 

Ni förstår för Sandvikens kommun är det mycket viktigare, det är till och med så viktigt att de bryter mot kommunens egen värdegrund som säger: ”Tjänsten ska utformas och utföras med hänsyn till dennes privatliv, kroppsliga och själsliga integritet, samt dennes självständighet och självbestämmande.”

Så Maj-Lis har trots att kommunens egen värdegrund faktiskt ska skydda henne från just det hon utsätts för, inget val. Till henne får man som kvinna komma och hantera hennes nakna kropp. 

Sandvikens kommun borde stämmas för kränkande behandling av Maj-Lis och säkert många fler med henne. 

https://www.expressen.se/dinapengar/maj-lis-89-nekas-kvinnlig-duschhjalp/?fbclid=IwAR1cJeajniNfrcmTjgoFjcBj8MAI_AnHwGkPfbChFNe7d-9dF-cH3TwvAvs


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.