Johan Hakelius: Vi borde enas om att ställa oss kallsinniga till deplattformeringar

| 11 februari, 2021

“Så snart vi ser eller hör något vi undrar över tänker vi ”varför?”, eller ”hur blev det så?”, eller ”hur hänger det ihop?”. Och så sätter vi igång att klura ut det. Om de här instinkterna blir överhettade slutar det i konspirationsteorier, där allt verkligen hänger samman. Men även under mer normala omständigheter är vi förprogrammerade att överskatta hur mycket som är genomtänkt och faktiskt hänger samman.

Sanningen är, rätt ofta, att folk lagar efter läge. De följer strömmen, litar på magkänslan, köper det som gäller för stunden, utan att egentligen tänka på det. Det gäller även folk i ansvarsfulla positioner.”

Johan Hakelius

Läs i Fokus


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.