Studie: Stor skillnad mellan muslimska och kristna väljare

| 11 februari, 2021
Många muslimer i Sverige röstar på Socialdemokraterna, visar en undersökning. Bland aktivt kristna väljare är KD överrepresenterat. Foto: Pontus Lundahl/TT
“Betydligt större del av muslimer än aktiva kristna röstade på Socialdemokraterna i valen mellan 2006 och 2018 – hela 66 procent jämfört med 22,8. Det visar en rapport från Valforskningsprogrammet i Göteborg.Av de aktivt kristna röstade 19,7 på Kristdemokraterna, jämfört med 5,8 bland samtliga väljare.

Som aktiva kristna räknas i rapporten personer som sagt sig gå i kyrkan minst en gång i månaden. För att klassas som muslim räckte det att man angav islam som religiös tillhörighet.

Flertalet aktivt kristna röstade på antingen Moderaterna eller Socialdemokraterna i valen 2004–2018 (22,8 respektive 24,9 procent). Men gruppen var tydligt överrepresenterad bland KD-väljarna, där nästan var femte röstade på partiet.

Som näst största parti bland muslimer kom Moderaterna, som fick 13,9 procent av rösterna inom gruppen. Många fler muslimer, 10,4 procent, röstade dessutom på Vänstern, jämfört med 3,2 bland de aktivt kristna.”

Läs vidare i Världen Idag


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Studie: Stor skillnad mellan muslimska och kristna väljare

 1. ulf

  Givetvis är det Den Stora Planen för att stilla det sinnessjuka socialistiska maktbegäret.🤯🤯 Allt kan offras för MAKTEN !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.