3216: Enfalden eller mångfaldens mödor

| 13 februari, 2021

När jag inte trodde det kunde bli värre … Jo, Vita Havet på Konstfack tog inte slut utan fortsatte. Vi har nu nått den punkt där det inte behövs någon kontext eller förklaring. Om rätt person uppfattar något som rasistiskt skall det genas ändras. Sara Kristoffersson, så politiskt korrekt som hon är, har nått punkten av uppgivenhet:

”Ett upprop har initierats mot mig och samtliga skolans lärare har fått en inbjudan att underteckna inlägget. Därmed får frågan en helt ny dimension som väcker associationer till häxjakt. Anklagad, alltså skyldig. Den som inte rättar sig i leden och inte tänker identitetspolitiskt rätt får inte vara med. Den som motsäger berättelsen med fakta utpekas som fiende. Tänk rätt. Annars…

Antirasistiskt arbete som bedrivs på det sättet kolliderar med demokratiskt tänkande och rätten till det fria ordet. Vem kommer våga säga emot på Konstfack nästa gång?” (DN)

Att bubblan inte har spruckit kan verka förvånande eftersom översvämningen blir alltmer total. Men så är det, när det kommer igång och rycker med sig lättlockade sinnen expanderar dumheterna av sig själv.

Tillbaka till yttrandefrihetens källor och en smula sunt förnuft. Man kan lyssna på Flemming Rose som samtalar med Aron Flam (Soundcloud). Flemming Rose var kulturredaktör på Jyllands-Posten när det begav sig 2005.

Lars Vilks


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “3216: Enfalden eller mångfaldens mödor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.