Lena Malmberg (MED): DAGENS PROBLEM KAN INTE LÖSAS AV DE POLITIKER SOM ORSAKAT DEM

| 14 februari, 2021

Sorglig insats av Miljöpartiets Per Bolund och Moderaternas Ulf Kristersson i kvällens Agenda. Bolund hävdar att Ringhals 1 & 2 stängdes ned p.g.a. att de inte var lönsamma, utan att tala om att den statliga ägaren Vattenfall utsatts för hög effektskatt av regeringen. Kristersson står på andra sidan och försöker framhålla att M minsann varit emot nedstängningen av R 1 & 2, utan att vara tydlig med att de var med på energiöverenskommelsen och hoppade inte av förrän det var för sent att rädda reaktorerna 1 & 2 undan alltför tidig nedstängning. 

Nu exponeras gammelpartiernas brist på konsekvensanalyser när de fattade energipolitiska beslut på ideologisk grund hellre än på praktisk och saklig grund. Det går inte att driva svensk elproduktion på rosa dunster från enhörningar. Det är fakta. 

Bilden visar ett textstycke från energiöverenskommelsen som Moderaterna gick in i 2016. https://www.regeringen.se/…/energioverenskommelse…

Lena Malmberg, Demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.