Alla behöver kärlek

| 15 februari, 2021

Alla behöver kärlek, trygghet, skratt, tårar och en vardag med den man älskar. Om det nu är så man vill dela sitt liv tillsammans. 

Lars Vilks utgör ingen skillnad i det fallet. Han är liksom du och jag en människa av kött och blod med olika önskningar och behov. 

Men livet för min vän Lars är inte som ditt eller mitt. Han hade modet, oanande om de bestående inskränkningar i hans liv hans rondellhundar skulle komma att göra. Vi levde då som nu trots allt i land där yttrandefrihet ska råda. Nu vet vi att den inte alltid gör det, särkilt när det handlar om islam. 

Jag själv är uppväxt med satir, ironi och konst som just använder det som ett uttryck för att väcka upp debatt eller peka ut något viktigt. För mig var det inget märkligt, i synnerhet inget man ska få en dödsdom hängandes över sig resten av sitt liv. Men nu var det precis just det som hände, han fick en dödsdom och inom kort förändrades hans liv radikalt. 

Nåväl, Lars vill leva ett normalt liv men det kan eller får han inte. I Expressens artikel berättar Lars om kärleken som förvägras honom av den svenska livvaktsledningen. 

Jag känner Lars något så där. Vi har träffats ett flertal tillfällen och pratat långa stunder. Han är en ödmjuk, klok med glimten i ögat. Han är också rolig och intressant att prata med. Och jag önskar så att Lars nu kunde få leva med sin Maj. Han är lika mycket värd att få allt det som han vägras som du och jag. 

Expressen


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.