Varför så tyst från Carlsson, Tegnell, Giesecke och Britton om den utlovade ‘flockimmuniteten’? Ett gäng ‘pajasar’ med ‘dumstrutar’ på huvudet!

| 15 februari, 2021

Det blev aldrig någon utlovad flockimmunitet. 

Det krävdes INTE bara ett vaccin utan flera.

Det är dessutom fortfarande osäkert om och när flockimmunitet kan uppnås.

Britton påståenden om en bådande ‘flockimmunitet’ i maj (HÄR), sedan i juni (HÄR) och därefter i juli (HÄR), vilka ALLA visat sig vara FEL.

Samma påståenden om s k ‘flockimmunitet’ har framförts generaldirektör Carlson, statsepidemiolog Tegnell och före detta statsepidemiolog Giesecke, men alla deras tvärsäkra påståenden har ‘kommit på skam’ (mina kommentarer t ex HÄRHÄRHÄR och HÄR).

Britton påstod dessutom redan i våras att: “…flockimmunitet kan uppnås redan vid 40 procent…”.  Ett påstående som han vidhåller: “När det gäller coronapandemin tror jag att vi kan uppnå flockimmunitet mycket tidigare än så, kanske redan vid 40-45 procent.” (matematisk modell HÄR).

Internationellt är 60-70% fortfarande det vedertagna uppskattningen på s k ‘flockimmunitet’ för COVID-19, men upp till 90% nämns numera,vilket innebär att man bör förhålla sig skeptisk tills motsatsen kan bevisas. 

Snart ett år och INGEN ‘flockimmunitet’.

Fyra ‘pajasar’ med ‘dumstrutar’ som gjort påståenden om flockimmunitet utan empiri ‘i bakfickan’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “Varför så tyst från Carlsson, Tegnell, Giesecke och Britton om den utlovade ‘flockimmuniteten’? Ett gäng ‘pajasar’ med ‘dumstrutar’ på huvudet!

 1. Självlärd myndighetsperson, har gått en distanskurs i genus

  Det är bra Göran! På dom! Utan empiri ‘i bakfickan’ fungerar bra i dagens Sverige. Inte bara på de politiserade och inkompetenta myndigheterna utan också, tyvärr, på “Universiteten” (som nog sätt sina bästa dagar). Det går lika bra med genusvetenskap.

  Undrar vilket kön viruset har? Har det rätt värdegrund?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.