Bengt Johansson: Hur och varför kunde SVT:s Rapport göra den här dundermissen om ”vaccinationspass”? Europarådet har ju sagt nej.

| 16 februari, 2021

SVT:s Rapport bjöd i kväll på rena propagandan för ett sådant pass. Nästan idel positiva röster bland experter och vanligt folk på gatan. Reportern Alexander Norén var själv påtagligt entusiastisk till förslaget om vaccinationspass.

Men än värre var att han ”missade” en mycket viktig upplysning: Europarådet slog i en resolution den 27 januari i år fast att vaccinationer i EU:s medlemsländer inte får vara obligatoriska. Ingen ovaccinerad får heller diskrimineras.

Allt fler länder talar nu för att införa vaccinationspass. Utan ett sådant intyg ska man inte kunna resa och besöka evenemang andra länder. Men Sveriges regering och statstelevisionen låtsas inte om Europarådets resolution från den 27 januari.

”Resolutionen går så långt som att länder som till exempel Sverige aktivt ska upplysa medborgarna om att de har denna rättighet. Detta är något alla i Sverige och andra länder nu kan hänvisa till. Troligen är det just därför systemmedia inte nämner det med ett ord och Europas regeringar inte låtsas om det.”

Så skriver Christer Nilsson i ett debattinlägg i Göteborgsposten häromdagen. Läs hela artikeln här: https://www.gp.se/…/ingen-f%C3%A5r-tvingas-att…

Svt

Bo Johansson


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Bengt Johansson: Hur och varför kunde SVT:s Rapport göra den här dundermissen om ”vaccinationspass”? Europarådet har ju sagt nej.

 1. Ulrika

  Logik saknas i detta med vac.pass. Utöver ovanst. så är det inte säkerställt att vaccinerade ändå inte kan smitta andra och det är väl ändå det som är grejen med pass, att visa att man är “ofarlig” för omgivningen gällande Covidsmitta – eller har de andra baktankar med dyl. registrering? De som redan haft covid och således bör ha antikroppar måste de också vaccineras isf.? (vore verkligen slöseri på vaccin om inte annat). Det är konstigt alltihop med detta rDNA vaccin och pass.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.