Johan Westerholm: Ibn Rushd under press – manar medlemmar till beslutspåverkan

| 18 februari, 2021
Ibn Rushd upprop på Facebook/Göteborgs stad. Montage.

Den 23 februari väntas Socialnämnd Centrum i Göteborgs stad ta beslut om att dra in det kommunala bidraget till studieförbundet Ibn Rushd. Studieförbundet är nu starkt pressat och mobiliserar nu för såväl manifestationer som annan yttre påverkan av nämnden inför beslutet.

Våren 2020 skickade studieförbundet Ibn Rushd distrikt Västra in en ansökan om bidrag för verksamhet i Göteborg stad. Ibn Rushd ansökte om ett ökat stöd, cirka en halv miljon kronor mer i kommunalt bidrag för 2020 jämfört med 2019. Istället för att bevilja ansökan beslöt en majoritet i den sociala resursnämnden att frysa alla utbetalningar av bidrag, och beställde en extern granskning av ekonomin hos Ibn Rushd.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.