Läkaren Munira Al-Saadi förbjuds att arbeta med patienter

| 18 februari, 2021

Vi förutsätter att Region Skåne utreder detta grundligt och att Munira Al-Saadi förbjuds att arbeta med patienter i regionen under utredningen. Det är oacceptabelt att ta beslut om SIP:ar (samordnad individuell plan) och porta patienter från sjukvård utan att ha haft möte med patienten eller anhöriga 5 jan 2021, skriver Kvällsposten. 

Flera patienter med hemsjukvård i Lomma kommun har nekats sjukhusvård under pandemin. Al-Saadi tog i våras beslut om detta, utan att berätta för patienter och anhöriga – vilket är en skyldighet enligt Socialstyrelsens föreskrifter, avslöjar HD/Sydsvenskan.

Om en patient är svårt sjuk kan vården av patienten begränsas. Orsaken till detta kan vara flera: sjukdomen kan vara obotlig, patienten klarar inte intensivvård eller så kan patienten tacka nej till vård.

Men beslut om behandlingsbegränsningar ska alltid fattas i samråd med patienten och anhöriga, enligt Socialstyrelsens föreskrifter. Det gjordes inte av Munira Al-Saadi.

https://www.expressen.se/…/lakare-portade-aldre-fran…/


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.