Skadeståndskrav efter terrorattacken i Wien

| 18 februari, 2021
Foto av Ken Hori från Pixabay

“Det var i början av november 2020 som terroristen Kujtim Fejzulai attackerade människor i centrala Wien. Han hade nyligen avtjänat ett fängelsestraff för att ha försökt ansluta till Islamiska staten i Syrien. Fejzulai hann döda fyra personer innan han sköts ihjäl av polis, nio minuter efter att attacken hade inletts. Islamiska staten tog senare på sig ansvaret för attentatet.

Ett av offren var en 24-årig tysk man som studerade vid universitetet i Wien. Hans familj har nu bestämt sig för att kräva skadestånd av Österrike för att myndigheterna försummat att uppfylla sina skyldigheter att skydda allmänheten. Liknande krav har anhöriga till ytterligare ett offer och personer som skadades vid attentatet framställt.  Det rapporterar flera österrikiska medier i veckan.”

Läs artikeln i Doku


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.