Teresia Tess Anicic: ÄR DET RUMSRENT ATT KALLA SIG SOCIALIST?

| 19 februari, 2021

Är det enkelt att städa bort ett K och låtsas som att det aldrig existerat? Tydligen. Bland missnöjda rebeller (som jag) har jag märkt att det fortfarande finns socialister som hårdnackat håller kvar vid snuttefilten. Hur kan ni ha en så lättvindig inställning till en katastrofal felritning, helt ärligt? 

Är det inte dags att fråga sig varför regeringen ägnar sig åt fortsatt övergrepp på svenska befolkningen? Eller tror du i din enfald att om vi bara ger mer makt till vänsterpolitiker så blir allt bra, om vi bara höjer skatterna lite till kommer Berit 92 år inte bli brutalt rånad och misshandlad i sitt hem? Höjda skatter är inte lösningen och ett lands välfärd syns inte enbart på skattsedeln, ett lands välmående kännetecknas desto mer av kärlek, gemenskap och stolthet till sitt land. Inte för att det är bäst utan för att det är ditt. 

Låt oss vara realistiska, inte ens trollkarlen i Oz kommer, genom ett trolskast, kunna städa undan allt elände som regeringen skapat och numera är Sverige nästvärsta landet i Europa när det kommer till kriminalitet (enligt siffror från Numbeo). Socialismen har ca 25 länder som ur historiens perspektiv levt under socialistiskt styre med katastrofala följder:

Kina under Mao. Rumänien. Sovjet. NordKorea. Kambodja. Kuba. Östtyskland. Ekonomiskt sådär repression från helvetet.

När jag säger “kastastrof” syftar jag på massmord, förföljelse och massvält. Mina föräldrar föddes i forna Jugoslavien som skulle föreställa nån sorts socialism light men som följdes av ett inbördeskrig som var allt annat än light med över 200 000 döda. Jag är av naturen en orädd typ vilket inte alltid är till min fördel, socialister skulle antagligen bränna mig på bål offentligt på torget för att sedan själva råka illa ut sinom tid. I samband med “revolutionens seger” börjar ju som bekant maktkampen och utrensningarna. Även inom partiet. 

Jaha, snyftar då socialisten. ”Den socialism som jag vill införa ska vara en fin socialism utan brödköer, korruption och våldsam polis. En modern form av socialism”. 

Ja men tjena. I Venezuela testade man ju idén “det tjugoförsta århundradets socialism” under Hugo Chavez. Man tog över mer och mer makt, tog kontroll över större delar av ekonomin och företagens chefer fick sparken och ersattes av partifolk. Fyra miljoner venezuelaner flydde landet och trots att landet har resurser råder svält och misär. 

Jag misstänker att socialister faktiskt inte förstår sig på ekonomi och därför snöar in sig på klimat, rasism och kvoterade bolagsstyrelser, allt för att avleda folket och flytta fokus från de viktiga sakfrågorna. Mycket praktiskt dessutom att i tid och otid kunna skrika floskler rätt ut i etern. Är det verkligen denna tanke du kramar som en kudde när du funderar över världens elände på kvällen? Thatcher lär ha utryckt det på följande sätt: “The problem with socialism is that you eventually run out of other poeple’s money”. 

Om du bygger hus efter samma ritning hundra gånger och husen rasar, kan det bero på otur hundra gånger eller är det kanske något fel på själva ritningen? Fortsätt för all del att ha socialismen som en snuttefilt om den får dig att somna bättre, men på dagen borde du därför glädjas över att dina idéer ligger bra där de ligger. 

Nämligen på historiens sophög.

Teresia Tess Anicic


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

För yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

1 En tanke på “Teresia Tess Anicic: ÄR DET RUMSRENT ATT KALLA SIG SOCIALIST?

 1. Carl den 12

  En sak måste man i alla fall ge socialismen, dom tror på det dom alltid har stått för oavsett dess ”blodröda” historia och ber inte om ursäkt, som att bibehålla och öka:

  Kriminalitet: Droger och vapen = hot och våld !!!

  Orättvisor: Fattigdom och segration = Otrygghet i samhället !!!

  Calle undrar, om V och deras medlöpare med handen på sitt rödaste hjärta, som säger sig eftersträva lika värde i kampen både för och emot klasskillnaderna.
  Vem är det man försöker att övertala och övertyga egentligen, enbart för att hålla myten levande och fanan ”högt i topp” ???

  Drömmen om att Moder Svea återigen ska få chansen att bli ett humanitärt och tryggt land kolliderar, med att det finns krafter som önskar förtryck och diktatur.

  Men, hur som vilka syften man än må ha, så ska inte det här
  landet och folket förlora det sista en människa har kvar, sin egen röst och sin rätt till yttrandefrihet !!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.