Stig Holmskär: Ni som ifrågasätter FATTIGPENSIONER och uteblivna SJUKFÖRSÄKRINGAR

| 21 februari, 2021

Över 1 miljon bidragstagare fick vi redan och nu väntar ännu fler i spåren av pandemin. 

Ni som INTE SÅG eller VILLE SE sambanden mellan ohämmad befolkningstillväxt och välfärdens haveri, läs och begrunda. Om diagram stämmer blir det bara värre! 

Samtidigt ska kommas ihåg att Stefan Löfven tydligt proklamerat i tal i EU (är det snart 4 år sedan?) att FLER MÅSTE FÅ DEL AV VÅRAT VÄLSTÅND, tror jag är rätt ordagrant vad han sa! 

Hans Jensevik DI 2018

“DEBATT. Dagens läge har likheter med perioden före finans- och fastighetskrisen 1990, en hemmasnickrad överhettad högkonjunktur och val i snar framtid. I det värsta fallet, i slutet av nästa mandatperiod, är en miljon bidragstagare, skriver Hans Jensevik”. 

Hans Jensevik, idag”

“Jaså! Var det för tre år sedan jag fick in denna artikel i DI! BNP-tillväxt mäter tillväxt och den har varit försumbar de 30 åren från 1990 då vi var en urbefolkning på ca 8,4 miljoner till nu när vi har en folkbokförd befolkning på 10,4 miljoner och kanske mer än 1 miljon “papperslösa” och och över 750 000 personer med samordningsnummer. Då säger förvärvsfrekvensen eller andelen befolkning som jobbar mer än BNP-tillväxt. Vi har inte den sysselsättningsnivå i Riket att vi kan producera den välfärd vi behöver. Det visar nu den pågående pandemin. Vi har en global efterfrågan på våra välfärdstjänster och en lokal finansiering. Urbefolkningen betalar”. 

Hans Jensevik 2018

“Det är naturligtvis en resursfråga som nationalekonomer lite då och då pliktskyldigt påpekar för politikens döva öron. Professor Hassler försöker förklara att den ekonomiska tillväxten är för låg för att klara innehållet i välfärdspaketet (se DI 22/2). Jag kompletterar med en analys som jämför utvecklingen av en långsiktig förvärvsfrekvens från 1980-talet tills 2016 och andelen skattebetalare har sjunkit md 4,4 procent. Slutsatsen är att det genomsnittligt inte funnits något årligt reformutrymme sedan finans- och fastighetskrisen i början av 1990-talet. Under denna tid har efterfrågan växt med ca 1,5 miljoner människor (dec 1990, 8 494 173 och dec 2016, 9 995 153 inv).

En ekonomi, som kalkylmässigt idag inte ska klara att finansiera välfärden för urbefolkningen på 8,5 miljoner invånare levererar offentlig service för 10 miljoner. Ska vi vara förvånade över att köerna ringlar sig sakta in i det offentliga systemet? Vi ska vara tacksamma över att lojal och utsliten personal fortfarande ställer upp. DI skrivet om detta och du kan läsa om det på nätet men inte i DN, SvD, Expressen och Aftonbladet och du kan inte se och höra om detta i SVT eller SR”.

Stig Holmskär

http://www.di.se/…/skattekraften-urholkas-av-lag…/


DONERA NU – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.