Jack Nilsson: Helsingborg är en döende stad

| 22 februari, 2021

En kille i min ålder blev nerhuggen och rånad i ett trapphus igår – ett stenkast från mig. Han är allvarligt skadad och polisen har i vanlig ordning inte fått fast någon för illdådet. Det var bara ett par veckor sedan fem stycken knivhöggs och fick föras till sjukhus efter en uppgörelse. Söder är ingen säker plats och ligger högt på polisens lista över utsatta områden i Sverige. Jag har rapporterat härifrån flera gånger där ni kunnat följa utvecklingen och hur det bara blivit värre och värre.

https://www.facebook.com/jhnilsson/posts/10215941571242227

Det spelar ingen roll hur många drönare, ordningsvakter och poliser man skjuter till för det hjälper inte. Vad krävs egentligen för att vi som bor här bara ska få ha det gott och slippa kringströvande kriminella gäng, mördare, våldtäktsmän, losers och andra typer som bara är ute efter att skada oss?

Om det inte bombas och skjuts så våldtas det, folk knivhuggs och rånas oprovocerat, det är gänguppgörelser och bilar som för streetrace mitt i stan, poliser som upptäcker bombfabriker i lägenheter, sprängdeg utanför nattklubbar, misshandel och kidnappningar på ljusa dagen och människor som tar sig in i folks hem.

Helsingborg är en döende stad och det finns snart ingen stadsdel som inte har övervakning från luften eller poliser på span. 

Jag är så själsligt trött på kriminalitet. 

—–

Aktuella och otrygga stadsdelar i Helsingborg som numera har dygnetruntbevakning från luften:

Dalhem

Drottninghög

Fredriksdal

Adolfsberg

Söder

Gåsebäck

Högaborg

Eneborg

Närlunda

Planteringen

Miatorp

—-

Det är inte bara våldet som spårat ur utan också vandaliseringen. Ingen annanstans i Skåne är skadegörelsen så stor som i Helsingborg och värst drabbat är Mariastaden som inte alls är varken ett utanförskapsområde eller känt för våldsamheter så ni ser ju själv hur det sprider sig. Under ett par månader har totalsumman nått miljonbelopp. 

För sex år sedan kunde jag inte tänka mig annat än att vara ute på stan sent på nätterna men idag kommer det inte på fråga.

Jack Nilsson på Facebook


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

4 tankar på “Jack Nilsson: Helsingborg är en döende stad

 1. Christer

  Dear Mr Jack.
  Nu är du helt ute och snurrar .
  Helsingborg , död stad . Ett helt felaktigt påstående.
  Helsingborg är i högsta grad ett levande mångkulturellt samhälle enlig socialdemokratisk modell .
  Tror du att det vuxit fram dryg 60 st likadana samhällen i Sverige , om det inte är planerat .
  Mycket har regeringen misslyckats med . Men skapandet av ghettoliknande förorter har varit till 100 procent lyckad .
  Orsaken har vi olika uppfattningar om .
  För mig som gammal sosse , lutar det åt att det är idioter som styrt , och gör så än idag .

  Svar
 2. Sala

  Hej Jack

  Jag tycker du skall skriva till Löfven, Morgan Johansson, Annika Strandell med kopia till Märta Stenevi.

  Jag är fullständigt övertygad om att de allah kommer att säga att detta är oacceptabelt.

  Att det sedan inte händer något är ditt eget fel.

  Sala

  Svar
  1. Göran

   Sala,

   Du har alldeles rätt i det du skriver. Vi talar om ca 80% av de personer som går till vallokalerna på valdagen och lägger sin röst. Det är dom vi skall försöka tala till. Nu visar det sig tyvärr också att både M och KD tror att SD är för dom vad kryptonit är för Stålmannen.

   Svar
 3. Margareta

  Bott här sedan 70-talet, born and raised and aldrig har det varit så oerhört smutsigt, skräpigt och kriminellt som idag. Man ser sjuka överallt, psyksjuka och knarkare samt alkoholister, söder är förstört och t.o.m. Malmö är finare än Helsingborg. När jag varit i andra städer och kommer hit skäms jag över hur här ser ut. Området jag bor på är dessutom tungt kriminellt belastat, knark överallt, misshandel, rån, mord..vi hade 5 mord häromkring på ett enda år. Det är kört för denna staden, helt kört.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.