‘Kallare’ eller ‘varmare’ är klimatförändringar, INTE vädervariationer – när medial enögdhet och ‘löfvensk’ analysförmåga ‘snuttifierar’ vädervariationer och klimatförändringar!

| 22 februari, 2021

Den är vintern har det varit kallt på många håll i Europa. Den senaste tiden i Sverige har det också varit ‘ruggigt kallt’ med många minusgrader i stora delar av landet. I media framträder vanligtvis en bild som i stort är ganska ensidig.

När det är ‘kallare’ beror det på väderrelaterade fenomen. 

När det istället är ‘varmare’ för årstiden, så beror det istället på klimatförändringar.

Efter en ovanligt kall vinter så lyfter media nu även fram ‘kallare’ väder som orsakat av klimatförändringar (HÄR och HÄR), men få nyanserar och problematiserar (HÄR).

‘Varmare’ eller ‘kallare’ verkar numera vara klimatförändringar, men INTE vädervariationer.

Det finns nog få vuxna som INTE upplever eller åtminstone har en känsla att vädret förändrats sedan de var barn. En upplevelse kan vara att det kan vara mindre kallt på vintern och kanske lite varmare på sommaren. En annan kan vara att årstiderna kommer tidigare eller senare. Ytterligare en upplevelse kan vara att det regnar mer eller mindre.

Oavsett vad som är sant eller inte, så påminner argumentationen att ‘kallare’ eller ‘varmare’ är klimatförändringar om ‘löfvensk’ analysförmåga.

Två exempel på ‘löfvensk’ analysförmåga är: (i) de rikas knarkande göder gängkriminaliteten; och (ii) orsak till ökningen av sexuella övergrepp beror på löntagarnas ställning på arbetsmarknaden. Det är olyckligt att medial enögdhet och ‘lövensk’ analysförmåga förenas. Det får konsekvenser.

‘Löfvensk’ analysförmåga och medial enögdhet ‘snuttifierar’ orsakerna bakom vädervariationer och klimatförändringar.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.