Står vi upp till försvar för Bibeln eller jamsar vi med i mainstream?

| 23 februari, 2021
Jag upplever att alltför många i dag gör samma misstag som Bibelns kung Jojakim gjorde och bildligt talat tar kniven och skär bort det som man anser inte passar och bränner upp de bitarna i eld, skriver debattören. Foto: iStock

Ämnen som Jesu andra tillkommelse och en kommande dom har blivit ovanliga i svenska predikstolar. Dessutom undviker man att tala om Israel, bland annat ”av hänsyn till invandrare”, menar bibelläraren Dan Johansson och pekar på alltmer urvattnad bibelsyn som förklaring.

Genom historien kan vi se hur olika människor eller ideologier har velat sabotera eller ogiltigförklara det som Gud lät skriva ner. Man har gjort allt för att dra Guds ord i smutsen.

I vår generation har vi sett liknande försök i svenska biblar. Man har ändrat den helige Ande till att skriva ande med litet a för att underminera tron på Anden som den tredje personen i gudomen. Samma taktik som bland annat Jehovas vittnen använder i Vaktornets översättning av Bibeln. Likadant gör man genom att byta ett ord i Romarbrevet 11:17 från ”bland dem” mot ”i stället för dem”. Jag menar att man på detta sätt försökt bevisa att judarna har spelat ut sin roll och att denna i stället har övertagits av kyrkan.”

Läs i Världen Idag


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.