Jimmie Åkesson: Stefan Löfven, du uppför dig som en ilsken gosse. Höj dig.

| 24 februari, 2021

I ett inlägg på Facebook, som snabbt spreds i andra medier under onsdagen, gör statsminister Stefan Löfven en stor sak av sin, inte jätteimponerande, analys att vi sverigedemokrater inte kommer att vara “passivt röstboskap åt Ulf Kristersson”. Det är onödigt att Sossarna ska behöva dra in Moderaterna i en gissningslek om hur Sverigedemokraterna kommer att agera efter valet. Det är väl bättre att jag svarar direkt, tänker jag, det är nämligen inte särskilt komplicerat:

Nej, för en gångs skull har du gjort en alldeles korrekt analys Stefan, vi kommer inte att agera röstboskap åt M. Inte heller åt S. Eller något annat parti. Jag förutsätter för övrigt att det gäller för samtliga svenska partier, att man inte avser vara någons röstboskap. 

Nu ska statsministern inte tolka detta som beröm, bara för att jag bekräftar en liten del av hans pompöst utbasunerade analys. Nej, det krävs mer än att man har rätt för att imponera. Att förutspå att Sverigedemokraterna kommer att driva sverigedemokratisk politik, även efter valet 2022, är ett lika skarpsinnigt konstaterande som att säga att det kommer att bli blött på marken om det regnar. Inget man behöver oroa sig över att Nobelkommitén kommer att ringa om direkt. Detta är heller ingen nyhet för Ulf Kristersson och jag förmodar att han, liksom jag, skakar lite trött på huvudet då han tar del av din “omtänksamma” upplysning.

Vad mer kan statsministern då komma med? Jo, han fortsätter gräva sig djupare och djupare ner i sandlådan genom att återupprepa fula ord och påhopp som han och hans kompisar har kommit på, och enats om att upprepa. Men blir det så bra? Har vi inte hört de där desperata glåporden tillräckligt många gånger nu? 

Jag tror ärligt talat inte att det finns så många väljare kvar att lura, Stefan. Jag tror att en förkrossande majoritet ser att du uppför dig som en ilsken liten gosse som, inträngd i en återvändsgränd kantad av misslyckande efter misslyckande, gör vad du förmår för att undgå att behöva diskutera sakpolitik. Att du för allt i världen vill undvika att diskutera allt det elände som du, ditt parti och dina vänner i JÖK-blocket har ställt till med för svenskarna. Och Jag förstår dig. Jag hade inte heller varit särskilt kaxig om jag hade varit den som bar ansvaret för utvecklingen i Sverige. Men jag hade nog varit mindre feg, det hoppas jag i alla fall, innerligt.

Då hade vi kunnat prata om hur vi ska komma tillrätta med migrationskaoset med dess sönderslitande segregation, grova brottslighet, klanmentalitet, hedersförtryck, shariapoliser, med mera med mera. 

Vi hade kunnat prata om de snart trettontusen människor som dött i Sverige som en följd av coronapandemin, och framförallt varför de är så många fler, jämfört med våra grannländer. Vi hade kunnat passa på att fråga oss om det verkligen är rätt och riktigt att betrakta vården av Sveriges äldre som en “integrationsåtgärd” och låta människor som inte kan språket, och därmed saknar möjlighet att tillgodogöra sig instruktioner för att stoppa smittspridning, vårda vårt samhälles allra svagaste, med dödliga sjukdomsutbrott som följd.

Vi hade kanske kunnat få svar på hur i helsike det kan ha gått så illa med energiförsörjningen att välbehövliga nyinvesteringar, och därmed jobbtillfällen, stoppas för att det inte finns el. Eller diskutera den nordkoreanskt doftande händelsen då statstelevisionen gick ut och uppmanade folk att inte dammsuga.

Jag kan hålla på hur länge som helst. Men jag stannar där. Det är ju faktiskt inte jag som ansvarar för allt detta, det är ju du. Och så länge det fungerar att stapla självklarheter, floskler och okvädningsord på varandra i förvirrade inlägg på Facebook, för att undgå att diskutera riktiga saker, så misstänker jag att du kommer att fortsätta med det.

Jimmie Åkesson på Facebook


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Jimmie Åkesson: Stefan Löfven, du uppför dig som en ilsken gosse. Höj dig.

 1. Peter

  Statsministern borde vara mer för Nyans vid nästa val, dom kommer ta en massa röster från S och MP. Fast å andra sidan kommer väl S bli kompisar med Nyans, då är makten säkrad. Fast risken för S är ju att en del vanliga miljömuppar som röstar MP blir “döda” röster då MP åker ur riksdagen för man blir av med del av sin boskap till Nyans. Samtidigt kanske en del gråsossar som ännu inte gått till SD gör det. Bäst för S är nog att börja driva gammal rå sosse politik.

  Svar
 2. Anderssonskan

  Som jag fattar det , Jimmie , är Löfven skräckslagen inför ett valnederlag. Och att SD blir tongivande .
  Då kommer öppnandet av Pandoras ask framstå som en västanfläkt .
  Då får vi se vad Sida sysslar med. Vad studieförbunden gör för sina bidrag . Vad invandringen kostar . Hur brottsstatistiken verkligen ser ut . Hur mycket skattepengar det kostat att få Sverige iskamiserat .
  M är så insyltad så därifrån kommer nog inga avslöjande .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.