Skattepengar via FN och EU: 1,3 miljarder gick till palestinska ”terrorlöner”

| 24 februari, 2021
”Terrorlönerna” går dels till dömda terrorister, dels till deras familjer, dels till familjer till terrorister som dött i samband med attentatet. Foto: Hatem Moussa/AP/TT
“Den palestinska myndigheten, PA, fortsatte att betala ut medel till terrordömda palestinier och deras familjer under förra året. Totalt betalades motsvarande 1,3 miljarder kronor ut. Utbetalningarna gjordes i år genom en anonym budgetpost, något som Palestinian Media Watch (PMW) tror beror på att myndigheten vill undvika internationell kritik.

Förra året betalade PA ut motsvarande 1,5 miljarder kronor till personer som gripits för terrordåd i Israel, eller till deras familjer.

PA har dock åter tvingats ändra systemet för utbetalningar till följd av kritiken, skriver Jewish Press. Förra året – liksom 2014 – försvann budgetposten ”ministeriet för fängslade”, även om både PA och PLO bekräftade att utbetalningarna fortsatte genom den anonyma budgetposten ”PLO-institutioner”.

”Det framgick att PA beslutat att betala terroristerna på ett sätt som inte avspeglas i budgeten”, skriver PMW i sin rapport om 2020 års utbetalningar.

”Förändringen gjordes troligen för att undvika internationella fördömanden … under ett år då PA fått extra biståndsmedel för att motverka kostnaden för covid-19-pandemin.””

 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Skattepengar via FN och EU: 1,3 miljarder gick till palestinska ”terrorlöner”

 1. Anderssonskan

  Nu slår han sig nog för bröstet , han nazzejägaren Löfven .
  Drygt hälften av lönen till mördarna står vi för .
  Vi = Svenska knegare och skattebetalare.
  De enda som hurrar åt det är Löfvens arabiska SSU,are .
  Fy för f-n , vilken dubbelmoral.

  Svar
 2. ulf

  Nej nej, det är klart att vi svenskar ,snart de enda, skall betala och förse pelestinska terrorister med raketer,bomber och vapen…..hur skulle det annars se ut med Palmes arv 🙄🙄Dessutom måste ju bidrag(S)partiet se till att alla sina nya importerade väljare som också är antisemiter är nöjda och givetvis är inte Löfven den som är den när det gäller det.Nä lite terroristpengar får svenska folket avstå…….det är klart att vi skall underhålla raketatacker och mord mot Israel……..Regeringen i sverige måste ju underblåsa lite antisemitism och terror…..Fjamåt och bejikande var det,Stalinälskare,Center pedofiler nazister och gamla hederliga socialdemokratiska nazistkramare sedan ett halvt sekel.🤯🤯S partiets nazistkärlek är ju allmänt känt så Löfven du trampar i dina företrädares upptrampade vördnade spår…. En stor skamfläck för Sverige är ni ynkryggar till socialdemokrater men nu är ni rädda för den verklighet som nafsar er i hasorna dagligen.Nu är verkligheten här,håll till godo , ni lögnare och och inkompetenta politiker pajaser utan ett uns av den minsta bildning.🐷

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.