Hans Sandin: Ett pensionssystem som har kollapsat! Ut med dessa politiker från riksdagen. Nu har vi fått nog!

| 25 februari, 2021

Ett pensionssystem som inte håller vad det lovar och som ständigt måste lappas och lagas riskerar förr eller senare att kollapsa.

I avvaktan på en revidering av systemet borde en del av AP-fondernas tillgångar användas för att höja samtliga inkomstpensioner, skriver Jöran Rubensson.

För många politiker är vårt pensionssystem från 1990-talet fortfarande det gyllene snitt som man ömt värnar. Men när den allmänna pensionen inte längre ger utlovade cirka 70 procent av tidigare lön utan snarare 40 procent, halkar det svenska pensionssystemet allt längre ner i världsrankingen efter att ha befunnit sig på en fjärdeplats.

När den globala kapitalförvaltaren Natixis rankar villkoren för vad olika pensionssystem i dag levererar till pensionärerna, hamnar Sverige först på elfte plats bland drygt fyrtio av världens utvecklade ekonomier. I världstoppen ligger Island, Schweiz och Norge.

Vi pensionärer kräver nu “gratis” tandvård, glasögon och mediciner Stefan Löfven!

Vi kräver en lägsta pension på 16 000 efter skatt utan några andra bidrag. Inte nog med att vi ska vara fattigpensionärer som vi har blivit genom en vansinnig politik som har pågått sedan Olof Palmes tid och alla statsministrar efter honom. Under hela den här perioden har det bara blivit sämre för pensionärerna tack vare era löften som har visat sig vara rena luftslotten.

Nu har vi verkligen fått nog av era lögner, korruption och direkta lagbrott. Så, nu kräver vi gratis tandvård, glasögon, mediciner och riktiga pensioner som det går att leva på Stefan Löfven. Det är inte rimligt att pensionärerna inte ska ha råd med maten för dagen och dessutom få flytta ut på gatan. Det här är en politik som ni har fört i flera decennier och nu går det inte att lura oss mera, för vi har fått nog NU!

Medmänsklighet, Solidaritet och jämlikhet finns inte längre, allt är som bortblåst. Sedan önskar jag att Socialdemokratiska partiet går i graven för alltid, för att aldrig mer återkomma.

Sverige är utsatt för en ständigt pågående förbrytelse av en dignitet, som saknar motstycke i modern tid. Dessa inkompetenta och ansvarslösa politiker, som fört nationen till avgrundens rand, kan inte, skall inte och får inte ursäktas eller förunnas någon nåd. Bort med Sossarna och Alliansen.

Hans Sandin


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Hans Sandin: Ett pensionssystem som har kollapsat! Ut med dessa politiker från riksdagen. Nu har vi fått nog!

 1. Anderssonskan

  Tack Hans Sandin
  Hoppas många med mig har det i huvudet när valdagen är här.

  Svar
 2. Göran

  Då skall alla utom 62 ut. Och om det gick att släng ut retroaktivt pratar vi säkert om 1 000.

  Man hade folkomröstning om ett statligt pensionssystem 1957. Men majoriteten av folket röstade fel. Dom ville inte ha ett statligt system. Så man brydde sig inte om resultatet utan införde ATP systemet över folkets huvuden.
  Juvelen i S kronan mot total socialisering. Varken då eller nu vill S erkänna att ATP i princip är ett Ponzi system, mera känt som “kedjebrevsmodell”. Och kedjebrev har som bekant kort livslängd. På konstgjord väg kunde man hålla liv i det alldeles för länge genom att tokhöja skatterna.
  Trots att statistiker redan i mitten av 1970 talet visade att systemet byggde på de omöjliga förutsättningar som ligger i kedjebrevsmodellen och hade sin egen snara kollaps inbyggd. 1994, dvs ca 20 år efter detta konstaterande, kompletterades ATTP, som håller på att fasas ut, med det för politikerna perfekta system som vi har nu. Perfekt för politikerna vältrade över ansvaret för pensionerna från staten till pensionärerna.
  Du är alltså som pensionär via din arbetsgivare tvingad att delta i det absolut sämsta pensionssystem som någonsin uppfunnits. Det avsätts ett antal procent från arbetsgivaravgiften till din pensionering upp till ca 8BB. Ingenting av det du tjänar över denna summa, men din arbetsgivare betalar ändå avgift för dig på belopp över detta. Du är dessutom med och betalar en startavgift på 1BB innan du får tillgodoräkna dig pension.
  Jag försäkrar er att det inte hade gått en dag i Rapport eller Aktuellt med kritik mot ett privat försäkringsbolag med dessa villkor.
  “Säffle, kan jag få en kopp kaffe” borde vara dessa politikers slutord innan de lämnade scenen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.