Har Axel Darvik ens träffat ett barn?

| 25 februari, 2021

Problemet för Göteborgs skolor är inte rektorer och lärare ute i verksamheten. Problemet är Göteborgs förtroendevalda. Har Axel Darvik ens träffat ett barn?, skriver Alexander Skytte, föreläsare och lärare.

I en intervju med grundskolenämndens ordförande, Axel Darvik, målas en mörk bild upp av verksamheten. Darvik ser skolledningar som inte fixar att hålla budget. Det är stökigt i klassrummen. Pengar slösas på elevassistenter som jagar busiga pojkar. Men Darvik har också lösningar på problemen – han ska gå in och styra med hela handen.

Rektorer som inte klarar av att hålla den snäva budget Darvik gett skolan kommer avskedas. De lärare som inte klarar av att hantera en grupp elever, oavsett behov och förutsättningar, ska omplaceras. Till och med eleverna ska bytas ut om inte resultaten är bra nog. Darvik är tydlig med vad han vill göra och står för.”

Läs vidare i GP


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Har Axel Darvik ens träffat ett barn?

 1. Anders

  Vi får göra ett tillägg i talesättet
  “Först Malmö sedan hela Sverige” till
  “Först Malmö och Göteborg sedan Sverige”
  Vi bör inventera Sveriges skitpolitiker och se till att de får annat att göra efter nästa val.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.