Hans Sandin: Det handlar om korruption och direkta lagbrott när det gäller pensionerna

| 27 februari, 2021

Socialdemokraterna ville absolut inte ha någon debatt i frågan före valet 1994 med risk att förlora valet och man satte munkavel på LO. Alltså, ingen fick prata om det nya pensionssystemet för det var för känsligt och det fick inte komma ut till media och folket hur dåligt pensionssystemet var.

Vilken kan tro att vi får bättre pensioner när Centerpartiet och Liberalerna sitter med ett veto i “Pensionsgruppen”. Alltså, säger dom ifrån blir det ingen förbättring och frågan går aldrig vidare till riksdagen för att debatteras där i demokratisk ordning.

Det nya pensionssystemet kommer inte vara populärt när svenskarna insett effekterna, spådde statsminister Göran Persson:

Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort, sade han. I slutet av 1990-talet beslutades det nya pensionssystemet i bred enighet mellan de borgerliga och socialdemokraterna. Samtidigt skrotades ATP-systemet.

Pensionsöverenskommelsen gjordes alltså i stort sett bakom lyckta dörrar utan en kritisk granskning och i dag förstår man varför.

Ett pensionssystem som är näst sämst inom hela EU av totalt 27 länder. Genom att dölja gruppen från all insyn valde man att lägga gruppen utan någon formell status. Valet blev en “Informell arbetsgrupp” under regeringen.

Därmed gäller inte heller den öppenhet som ska vara i vanliga fall och ingen får veta vad som pågår. Det finns inte någon insyn överhuvud taget från Media eller Svenska folket. Här gäller alltså slutna rum utan någon som helst insyn. Man tiger ihjäl frågan.

Pensionsfrågan ägs av “Pensionsgruppen”, och ingen annan. Vilken annan fråga av betydelse skulle behandlas så här illa i ett demokratiskt samhälle?

Pensionsfrågan måste tillbaka och debatteras i Sveriges riksdag och inget annat är acceptabelt.

Arbetssättet genomsyrar totalt Socialdemokraterna och är så långt ifrån demokrati man kan komma och därför lämnar man heller inte gruppen som därigenom skulle läggas ner.

Hans Sandin


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Hans Sandin: Det handlar om korruption och direkta lagbrott när det gäller pensionerna

 1. Göran

  Fakta artikel som stödjer Hans Sandins artikel.

  https://www.vlt.se/artikel/kjell-eriksson-politiker-har-plundrat-pensionsfonder

  Notera särskilt i artikeln att alla svenskars samlade privata pensionssparande retroaktivt avtappades på 15% (ren kommunistisk konfiskation av privat egendom med andra ord) av hela beloppet, den s.k. “väskryckarskatten”, i slutet av 1980-talet samt att det samlade pensionssparandet utanför statens därefter beskattades med en ny skatt. Mycket säker inkomstkälla för staten eftersom denna typ av pengar är inlåsta mellan 20 och 30 år.

  Ytterligare intressant info är att 7-partiet var totalt eniga om att avskaffa avdragsrätten för privat pensionssparande. Samtidigt som pensionerna urholkats enligt ovan nämna artiklar.

  Är de styrande politikerna, nuvarande såväl som förutvarande, valda av folket för att företräda dess intresse? Alla som tror det kan fortsätta rösta på 7-partiet!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.