Teresia Tess Anicic: DAGS ATT GÖRA UPP MED F*CKING F*CKET

| 27 februari, 2021

LO får mig att tänka på mossiga gamla sossepampar i dåligt sydda kostymer från Dressman (förlåt Dressman). Sveriges institution LO är om ni frågar mig högst odemokratisk eller förklara varför en fackförening som enbart ska förhandla om löner och arbetsvillkor mot arbetsgivarna tillåts ha en politisk koppling. Och ”koppling” är ju ett understatement då LO är en integrerad del av Socialdemokratin och dess representanter sitter i riksdagen för S. Som tack för att ha kokat kaffe på f*ckmöten under 30 år är de med och styr partiet och vårt land.

De tar dina pengar och använder dem och att frivilligt gå med på detta måste ju vara ett sorts självskadebeteende för det ligger ju inte i ditt intresse. Om du är socialdemokrat så tycker du nog att det är okej men alla andra än sossar borde protestera och det högt. Organisationen är Socialdemokratins valarbetare och de har sina fiffiga tentakler ute i fackklubbar landet runt och tillåts reda ut rätt (S) och fel (alla andra partier) med folk som inte besitter egna kunskaper. T ex nyanlända.

Så vad ska man göra? 

-A-kassa kan du ha i vilket fall, det är inga problem. F*cket vill gärna att du ska tro att du måste vara f*ckansluten men så är inte fallet. 

 -Jag är inte emot själva idén med en f*ckförening, det kan väl vara ok att anställda har någonstans att vända sig om det skulle strula ihop sig med chefen men min erfarenhet är att de drar ofta in sina personliga agendor i det fackliga arbetet.

 -Den anställdes största trygghet är att man har en kompetens och en möjlighet att söka sig vidare om det skulle bli problem med arbetsgivaren. Skit i guldklockan och dra från företaget. Välkomna förändringar. 

Men alltså, vill man ändå vara med i en förening gör research och ta reda på om de lägger sig i vilka politiska åsikter du har om de är OK med ett eventuellt politiskt engagemang för nåt av de 8 riksdagspartierna.

Annars f*ck you f*cket. Vi har åsiktsfrihet faktiskt så kom inte här och kom.

Teresia Tess Anicic


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.