Lena Malmberg (MED): DUMMA OCH DUMMA

| 2 mars, 2021

Just det – Sverige ger verkligen efter för dumhet (eller (s) tupiditet med en nicka till (s) ocialisterna och gröna partiet). Sverige har nu gjort sig av med 7 % av den totala elproduktionen, på mindre än 12 månader, med att stänga ytterligare två fullt fungerande kärnkraftsreaktorer.

Detta, förgäves och riskfyllt försök att använda intermittenta energikällor (vind & solel) för att ersätta icke-intermittenta energikällor. Det är som att försöka fånga enhörningsflatulens för gasproduktion. Futil.

Lägg till detta faktum att Sveriges befolkning vuxit med 10 % de senaste 10 åren genom invandringen. Människor och företag behöver el och Sverige är inget undantag, även om våra nuvarande politiker verkar tro det men de verkar vara för upptagna med att posera i grunda och icke-följdriktiga handlingar av dygns signalering (′′ kärnkraft är ondska ′′), snarare än att hantera praktiska problem som ökande kraftbrist och hur man bäst utnyttjar befintliga lösningar.

Forbes i ämnet:

′′ Som Sama Bilbao y Léon och John Lindberg på Världs kärnvapenförbundet skriver “[Från och med 1980 hade Sverige bevisat för världen att det var möjligt att frigöra sig från fossila bränslen för elproduktion på mindre än ett decennium. Ett av världens billigaste och renaste elsystem levererades, samtidigt som svenskt liv förbättrats utan att offra miljön.”

I nästan tio år har Sverige varit nettoexportör av lågkolad el till andra delar av Europa. Sverige ligger längre fram i sitt kommersiella program för kärnavfall än de flesta länderna och bygger två djupa geologiska kärnavfallsregister på Forsmark.

Alltså, med sina kärnkraftsreaktorer bara ungefär halvvägs genom sina livslängd, och hela programmet går riktigt bra, vem i Sverige skulle vilja stänga ner dem helt?

Um… medlemmar i den svenska koalitionsregeringen, ledda av Sveriges gröna parti, människor som får en pavlovisk gag reflex bara tänker på kärnvapen. De vill för tidigt stänga hela sin kärnvapenflotta, och ersätta 2 biljoner kWhs med förnybara energikällor och naturgas.

Deras nästan fullständiga brist på tekniska, miljömässiga och operativa kunskaper om var och en av dessa energikällor skulle vara förståeliga om det inte vore Sverige. Det här landet har ett extremt bra grepp om alla dessa frågor, så det måste vara en viljestark okunskap, som vi borde vara mindre förlåtande för.”

Läs hela historien här om den anmärkningsvärda bakåtutvecklingen i Sverige. Gå och figurera.

Lena Malmberg, Demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.