Lena Malmberg (MED): MISSTÄNKT TERRORBROTT I VETLANDA… VEM HADE TROTT?

Från Dagens Vimmerby: “Minst åtta personer ska ha skadats i vad som först beskrevs som ett vansinnesdåd i centrala Vetlanda på onsdagen. Flera personer är förda till Länssjukhuset Ryhov och skadeläget är oklart, enligt Region Jönköpings hemsida.

Polisen sköt den misstänkte gärningsmannen, som sedan fördes till sjukhus. Det ska vara en man i 20-årsåldern som tidigare är känd av polisen. 

Mannen övervakas av polis på sjukhus.

Initialt utreddes händelsen som mordförsök, men vid 18.50-tiden ändrade polisen rubricering på ärendet. Nu utreder man händelsen som ett misstänkt terrorbrott.”

—————————-

Ikväll såg jag Jan Johansson på Rapport med anledning av det misstänkta terrorbrottet och Jans kommentar i nyheterna: “Det är tragiskt att sånt här ska behöva hända i vår lilla småstad. Det är så verklighetsfrämmande så det är hemskt.”

Jan Johansson sitter i kommunfullmäktige i Vetlanda som representant för det lokala partiet Vetlanda Framåtanda. Hösten 2019 besökte Jan vår MED-pub och berättade om arbetet med att starta ett nytt parti för att komma till rätta med lokala problem som de existerande partierna i kommunen inte lyckats med i hanteringen. Partiet bildades 2010 och i valet 2018 fick de 18% i kommunvalet och är ett tecken på folkrörelser som försöker vända bakåtutvecklingen i landet. 

Fast det ska sägas – att skydda sig mot terrorbrott är ingen lätt uppgift. Uppförsbacke hela vägen. Inget och ingen skonas.

P.S. Endast ett misstänkt terrorbrott kunde puffa ned Ebba Buschs husaffär till en andraplats i kvällens nyheter.

Lena Malmberg, Demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.