Tegnell är oförmögen att ‘zlatanera’ – Zlatan är Zlatan, men vad är Tegnell – ‘bolibompa’?

Zlatan är Zlatan, men vad är Tegnell – ‘bolibompa’?

Statsepidemiolog Tegnell är emellanåt på ‘bolibompa’-nivå med förklaringar som väcker förundran. Utan att gå in på detaljer, så säger han om fjällresor: “…säger man att det här är vårt stora problem så kan jag hålla med om att det är ett onödigt högt tonläge. Vårt stora problem är ju smitta på arbetsplatser, smitta på privata fester. Det är fortfarande där som volymer av vår smittspridning sker…” (kl 10:36 den 27/2)

Smitta på arbetsplatser är logiskt, men att privata fester lyfts framutan att i detta sammanhang nämna trängsel i kollektivtrafiken antyder ‘bolibompa’-nivå.

Det är lätt att ‘hacka’ på arbetsplatser och kräva att de vidtar åtgärder (t ex arbeta hemma). Det är lika lätt att ‘hacka’ på privata fester, utan att nämna vilken typ av fester och vilka som går på dessa som avses i klartext.

Men när Tegnell och hans ‘gelikar’ ALLTID ‘hoppar över’ kollektivtrafiken ‘faller’ allt som ett ‘korthus’. 

NOTERA är Tegnell och hans ‘gelikar’ undviker till varje pris ‘k-ordet’ (läs kollektivtrafik).

Kollektivtrafik har en viktig samhällsfunktion, vilket INTE skidresor har. Skidresor kan förhindras på samma vis som privata fester. Skidresor tillåts, men inte privata fester.

På samma vis gällde i fjol med GEKÅS i Ullared och köpcentrum var ÖPPNA, medan Liseberg och Gröna Lund var STÄNGDA. Utomhusmiljöer STÄNGDA, men inomhusmiljöer ÖPPNA, dvs olika måttstockar (HÄR).

Kollektivtrafik är annorlunda, då det är ett prmärt transportmedel för många människor dagligen. Trots att miljoner trängs varje vecka i kollektivtrafiken, så vidtar Tegnell och hans ‘gelikar’ INGA verkningsfulla åtgärder, utan motvilligt tvingades de införa råd om munskydd under rusningstid (HÄR), dvs inte andningsskydd (t ex FFP2 eller FFP3). Istället vidtas åtgärderna av andra i samhället (HÄR)

Tegnell är oförmögen att ‘zlatanera’ (dvs klara något med kraft).

Zlatan och Tegnell är varandras motsatser.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)

3 tankar på “Tegnell är oförmögen att ‘zlatanera’ – Zlatan är Zlatan, men vad är Tegnell – ‘bolibompa’?

 1. Anderssonskan

  Att Göran Svensson inte gillar Tegnell är inte svårt att läsa ut i hans texter .
  Han vrider till och missförstår medvetet allt Tegnell säger , som vore han anställd på Dagens Nyheter .
  Som normalbegåvad förstår jag vad FIN kommunicerar .
  Håll avstånd , håll ut , tvätta händerna .
  Blir fundersam på vad Göran Svenssons forskningsområde är
  Verkar inte vara läsförståelse.

  Svar
 2. Göran Svensson

  Först och främst, kritiken riktar sig alltid mot statsepidemiolog Tegnell (dvs inte person). I denna roll på FHM kan man avkräva handlingskraft i syfte att minimera sjuklighet och dödlighet i samhället enligt uppställda mål på myndigheten som FHM på eget bevåg frångått. Kritiken mot FHM och hanteringen av pandemin är utbredd nationellt och internationellt. Sverige sticker tyvärr ut på ett negativt sätt istället för att vara ett föredöme under pandemin. De var nog få som trodde att Sverige skulle reagera och agera på det vis som skett.

  Alltsom oftast har FHM varit alltför sen på bollen och åsidosatt vetenskaplighet och inte hörsammat internationell expertis. Istället har det visat sig att åtgärder (eller snarare avsaknaden av åtgärder) baserats på oklara grunder. Ett exempel är åtgärder för att minska trängsel i olika inomhusmiljöer har införts, men trängsel kollektivtrafiken fortsätter vara en fredad zon. Därmed faller också rådet att hålla avstånd platt till marken när miljontals människor inte har något alternativ till att undvika trängsel.

  Tydlighet kan inte uppnås om olika måttstockar tillämpas. I övrigt så är det viktigt att lyssna vad som sägs från olika källor och förhålla sig kritisk till ovetenskapliga påståenden och personliga spekulationer från företrädare på en myndighet med över 500 anställda och hundratals miljoner i anslag, utan att dessa ifrågasätts. Tegmark-Wisell har ett helt annat förhållningssätt när hon pratar och svarar på frågor vid presskonferenser – https://nordinavia.se/2021/02/9296/

  När det gäller forskning så är läs- och hörförståelse alltid grundförutsättningar…(-: Därtill alltid ett kritiskt förhållningssätt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.