Teresia Tess Anicic: SVERIGE ÄR TRASIGT

| 4 mars, 2021

Den där yxan som träffade oskyldiga kroppar i Vetlanda, slår deras hjärtan idag? Nyhetsrapporteringen är pinsamt minimal. 

Det känns som vi vadat motströms alldeles för länge och vi är många som behöver ett tecken, vad som helst som indikerar att vi inte är på väg mot det stup många av oss så länge varnat för.

Bespottningen av Sverige tycks fortlöpa i allt snabbare takt och mitt land har börjat kännas alltmer främmande. Det som inte tillhör någon kommer till slut att förfalla eftersom ingen riktigt bryr sig om landet och det som tillhör alla tillhör till slut ingen om det inte älskas. 

Denna bit nordland som en gång var världens bästa är numera allas, utom just svenskens. 

När Ulf Kristersson säger att vi måste begränsa invandringen för att minska segregation och kriminalitet så säger han inte att alla invandrare är kriminella. Lika lite som när Jimmie Åkesson kallar Sverige för sitt inte innebär exkludering av alla andra. Att Stefan Löfvén direkt drar fram rassekortet är föga förvånande och han kommer aldrig frivilligt prata om invandringen eftersom det indirekt skulle synliggöra hans katastrofpolitik. 

Jag vill inte ha ghettolagstiftning, parallellsamhällen och murar i mitt Sverige. Jag vill se förortskids i de gemytliga fjällstugorna i Sälen men där jag åker skidor är alla kritvita medelklassare med klimatångest. Varför ser jag inga araber eller somalier i skidbackarna?

Principen att svenska medborgare “äger” Sverige är fullt normalt och folkhemstanken är värd att försvara oavsett nationellt ursprung. Det verkar dock vara något fult när etniska svenskar markerar ägarskap till landet där de är födda och uppvuxna och när jag berättar för min kroatiska släkt så tror de jag skämtar. De påpekar att om Sverige hade legat på Balkan så hade grannarna delat upp det mellan sig för länge sedan, på 90-talet dödade 200 000 människor varandra för ett sådant stycke land. Sverige har tack och lov inga gränstvister och man måste inte i tid och otid vifta med flaggor och framhäva “svenskhet” men det behövs vuxna i rummet som förstår att nationalstaten är värt att vårda.  

För många är det en självklarhet att ett land “tillhör” dem som bor där och som på olika sätt bidragit till samhällets utveckling. Det tog svenskarna årtionden att bygga upp sin välfärdsstat och sitt folkhem. Frukten som många dagligen tar för givet och njuter av har kommit med ett pris. 

Om jag någonsin tvingas välja sida för mitt lands fortsatta överlevnad kommer mitt val när det gäller dig som inte bryr dig om allt som händer i Sverige bli enkelt. 

Teresia Tess Anicic

https://www.google.se/…/man-armed-with-axe-injures…


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Ni bidrar till att vi kan fortsätta ge ut ProjektSanning

Ingen reklam, låsta artiklar eller prenumerationer

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.