Visst finns det samband mellan kultur och sexuella övergrepp

| 5 mars, 2021
Kvinnokamp. Graffiti i Kairo med texten ”Inga trakasserier”. En FN-undersökning antyder att majoriteten av både kvinnor och män i Egypten ser sexuella trakasserier som något kvinnan i någon mån är ansvarig för genom att bland annat klä sig utmanande, skriver Omar Makram, GAPF.

Det är fullt möjligt att vara emot rasism och samtidigt erkänna att synen på sex och kvinnor – och därmed beteenden mot kvinnor – varierar mellan olika kulturer, skriver Omar Makram, GAPF.

Det är fullt möjligt att vara emot rasism och samtidigt erkänna att synen på sex och kvinnor (och därmed beteenden mot kvinnor) varierar mellan olika kulturer. Jag skulle vilja påstå att det inte bara är möjligt, utan också det mest rationella och ärliga förhållningssättet, till skillnad från den polariserande absolutismen som speglas i påståenden om ”alla invandrare” å enda sidan, och ”det finns inga som helst kulturskillnader” å andra sidan.”

Läs i GP


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.