Smittspridning ökar ånyo trots hög nivå – regering och FHM fortsätter sakna ‘cojones’ trots en tredje våg ‘lurar bakom hörnet’!

Smittspridningen av nya muterade virus pågår för fullt och det är omöjligt att förutse kommande sjuklighet och dödlighet. Det ser mycket oroväckande ut när andra länder i närområdet går åt motsatt håll.

Tre faktorer fortsätter vara avgörande den närmaste tiden: (i) vaccinleveranser; (ii) vaccination; och (iii) mutationer.

En fjärde faktor är åtgärder, men varken regeringen eller Folkhälsomyndigheten har ‘cojones’ att vidta ‘verkningsfulla’ åtgärder.

Det var alltså cirka 3.800 beäkräftade fall per dag i förra veckan, vilket motsvarar 11,3% av genomförda test, dvs 1 av 9 är en mycket hög siffra.

En siffra som medfört att många länder hade vidtagit kraftigfulla åtgärder för att minimera sjuklighet och dödlighet. 

Sveriges hantering fortsätter att vara senfärdig och slapphänt, utan ‘cojones’.

Diagram 1-3 nedan visar utvecklingen för olika smittorelaterade siffror sedan pandemins början för den som är intresserad.

Diagram 1: %-andel bekräftade fall per vecka.

Källa: Folkhälsomyndigheten (HÄR).

Diagram 2: Bekräftade fall per dag.

Källa: Folkhälsomyndigheten (HÄR).

Diagram 3:  Antal test per vecka.

Källa: Folkhälsomyndigheten (HÄR).

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)

2 tankar på “Smittspridning ökar ånyo trots hög nivå – regering och FHM fortsätter sakna ‘cojones’ trots en tredje våg ‘lurar bakom hörnet’!

 1. Kimkim

  Att du orkar!!?
  Varenda dag tragglar du dina siffror och grafer, om och om och om igen. Sanslöst!! Ingen orkar bry sig längre…det finns definitivt tillförlitligare källor som skriver objektivt och sanningsenligt, om man nu vill gotta ner sig vinterns säsongsinfluensa.
  Att du inte vänder dig till DN eller AB…dom brukar vara öppna för att publicera dåligt undergrävd propaganda.

  Svar
  1. Göran Svensson

   Inläggen har syftat till att löpande och kortfattat uppdatera om händelseutvecklingen över tid för den som är intresserad, dvs sammanfatta statistiken som löpande kan laddas ner från FHM. Media har inte varit konsekvent i detta avseende, utan tonat ner allvaret som pågått i snart ett år. Det har dessutom varit dubbla budskap från regeringen och FHM.

   Nu håller pandemin på att gå in ett annorlunda skede än tidigare där framtiden verkar ljusna samtidigt som osäkerhet råder vad som kommer att hända. Erfarenheterna kring COVID-19 har visat att händelseutvecklingen kan förändras på kort tid, tyvärr.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.