Hans Sandin: En mycket bra resumé av Lars Wennström

Sverige Demokraterna (SD) började sin tillväxt och kom in i Sveriges riksdag år 2010 med en representation då på motsvarande 5,7%. Vid riksdagsvalet 2014 ökade SD sin representation till 12,9% och i nu senaste valet 2018 kom man att få 17,5%. Vid somliga väljarundersökningar efter valet 2018, så har SD uppnått ännu högre väljarsympatier.

När en relativ nykomling i Sveriges riksdag växer sig större på det sätt som SD har gjort, så måste det betyda överströmning av väljare till SD från andra riksdagspartier. Troligen har Moderaterna, men framförallt Socialdemokraterna, förlorat stora väljarskaror från sina led till SD.

Enligt den förre S-riksdagsmannen Vidar Andersson (nu chefredaktör för Folkbladet i Östergötland), så lär den förre S-statsministern Göran Persson ha uttalat att 10% av Socialdemokraternas väljare numera är ”långtidsparkerade” hos SD.

Bakom kulisserna står sedan förra valet ett parti: Alternativ för Sverige (AFS) och trampar. En av deras huvudnummer är bl.a. begreppet Återvandring av de till Sverige invandrade utomeuropéerna. Vid valet 2018 hamnade dock AFS under riksdagsspärren och man fick därför inga mandat.

Enligt uppgifter från webben så lär Sveriges Muslimska Råd (SMR) ha kontaktat Socialdemokratin 1994 med önskemål om någon form av politiskt samarbete.

I en rapport ”Delaktighet, identitet & integration” av Broderskapsrörelsen (i rapporten 4/99), så antecknades vissa åtaganden från Socialdemokratin (dvs. från Broderskapsrörelsen, numera ”Tro och Solidaritet”) om bl.a. statlig imamutbildning, statligt lagstiftade muslimska helgdagar och om valbara platser i politiska församlingar, dvs. till riksdagen, landstingen och i fullmäktigelistor i kommuner etc.

Denna överenskommelse mellan den kristna delen av socialdemokratin och SMR var – gissningsvis – tämligen hemlig för allmänheten till en början. Man kan ju gissa att muslimerna som motprestation skulle uppmana sina egna meningsfränder att i riksdagsvalet rösta på Socialdemokratin.

Det finns ett ganska intressant valresultat från valet 2018 för valdistriktet:

Spånga 21, Rinkeby C.

V 13,9%

S 68,6%

MP 3,2%

C 2,6%

L 1,1%

KD 0,9%

M 5,6%

SD 2,7%

ÖVR 1,4%

Det man kan konstatera är att vänsterblocket med MP fick drygt 85% av rösterna, vilket ju påminner om klassiska ”Ryska valresultat”. Om man sedan adderar C i detta valresultat så börjar det ju nästan bli 90% av alla avgivna röster.

I början av fjolåret (i januari 2020?) konstituerades ett nytt muslimskt politiskt parti: ”Partiet Nyans” som med all säkerhet kommer att konkurrera om väljarna vid ALLA kommande val framöver.

Vid riksdagsvalet 2018 avgavs det ca 6,5 miljoner giltiga röster, vilket betyder att det skulle krävas ca: 260.000 röster för att kliva över 4%-spärren och om man gör det så får man automatiskt 14 riksdagsmandat.

Då inställer sig frågan om hur många muslimska väljare det finns i Sverige vid nästa val och vad som händer om alla dessa väljare i fortsättningen skulle rösta på sitt eget parti: Partiet Nyans?

Om man lite halsbrytande antar att det finns 1,1 miljoner röstberättigade muslimer i Sverige och om alla dessa skulle rösta på ”sitt parti”, så kommer det givetvis – gissar jag – att ske ett mycket stort dränage av väljare från V, men framförallt från S.

Sedan kan man ju fråga sig om S-väljare i fortsättningen törs stödrösta på MP.

Om MP således inte längre kan få stödröster från S, så kanske att man gissa att MP:s riksdagshistoria kommer till ett definitivt slut, precis som det skedde 1991.

Liberalerna (L) genomlider f.n. sin egen ”Golgata-gång” just nu med sympatiandelar under 3%. och även KD har tydliga problem för närvarande med sitt väljarstöd.

Visserligen upplevde KD en liknande hopplös situation före valet 2018, något som L nu brottas med, men partiledaren Ebba Busch gjorde en fullständigt oväntad upphämtning av sitt parti och klarade därmed sitt partis riksdagsplatser.

Men frågan idag är väl om MP, L och KD kan klara sina riksdagsplatser efter nästa allmänna val. Jag misstänker att åtminstone L och MP får ”respass” ur riksdagen, samt att S kommer att förlora de flesta av sina muslimska väljare.

Om detta händer så kommer det att bli stor dramatik för S, ty 1,1 miljoner röstberättigade muslimer innebära ca: 62 riksdagsplatser. Socialdemokratin har idag 100 riksdagsplatser, fast det kan ju i slutändan innebära en ny koalitionsregering, dvs. att Sverige får en muslimsk-socialistisk regering.

Hur går det då med vårt svenska samhälle?

Islam består av åtminstone tre helt oskiljaktiga ben, nämligen: Trosuppfattningen, Samhällsordningen och Lagstiftningen. Vad kan detta betyda?

Sannolikt kommer Moskéer i Sverige att börja växa upp som ”svampar ur jorden”, att det blir kanske ”God Bye” med jämställdheten i Sverige då nationen sannolikt kommer att förvandlas till ett muslimskt patriarkat, och slutligen att Sverige kommer att få Sharialagar.

På sikt kanske Sverige byter namn till: Muslimien och att vår flagga blir ersatt av en gul halvmåne på blå botten. Det kan bli ”moralpoliser” när det gäller kvinnlig klädsel (kanske krav mörka fotsida dräkter, eller rent av krav på burka-klädnad etc.) och för männen krav på helskägg och kanske turban.

Vad tycker man om denna dystopi skulle komma att inträffa? Kul? Knappast!

I valanalyser som avser hur de olika könen röstar, så tror jag att man funnit en klar övervikt av kvinnliga väljare för V, S och MP. Om detta röstningsbeteende även gäller vid nästa allmänna val, så blir det lite överraskande att kvinnorna i så fall röstar på de partier som på sikt kanske gör att Sverige, i en ev. koalition med det muslimska partiet, förändras till ett patriarkat.

Vi får hoppas att jag har fel och att Sverige istället åter kan få bli det homogena och fina land som jag fick uppleva som barn, men det kanske nu bara är en ouppnåelig önskedröm efter allt samhällshaveri som skett framförallt under 2000-talet.

I varje fall gäller det nu att vara extra noggrann med valsedeln nästa gång som man står bakom det gröna skynket i vallokalen.

Med detta sagt, så anser jag att många av riksdagens partier – särskilt Socialdemokratin! – bär ett mycket tungt ansvar för fördärvet av vårt fina fosterland!

Sverige är inte ett bra land att leva i och speciellt inte för landets ålderspensionärer! Måhända att den praktiska lösningen ligger i att bosätta sig permanent utomlands, åtminstone för dem som kan det.

Hans Sandin


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

3 tankar på “Hans Sandin: En mycket bra resumé av Lars Wennström

 1. Lennart H

  Det ska bli spännande att se hur de etablerade partierna och media kommer möta det nya muslimska partiet Nyans, med muslimska värderingar som barnäktenskap, månggifte, hederskultur, diskriminering av kvinnor och icke-troende muslimer, önskan om införande av sharialagar etc.
  Dessa värderingar är direkt i strid med vår svenska demokratiska värdegrund.
  Kommer man våga ta debatten i en kommande valrörelse eller kommer man vara för rädd för att bli betraktad som rasistisk och lämna walkover?
  Jag är rädd för att det kan bli det senare alternativet, baserat på hur de vänsterliberala partierna agerar idag och att hittills har det varit tyst om Nyans politik.

  Svar
 2. Carl den 12

  Muslimska partiet Nyans blir som en korsning mellan V och C, så där blir det inga som helst samarbetsproblem, vad dom andra partierna beträffar så är dessa överhuvudtaget inte överens, vad jämlikhet och trygghet innebär🤔

  Calle tycker sig se att det finns partier som enbart pratar om tryggheten i Sverige, men ingen tar ansvar !!!

  Denna förrädiska religionsfrihet, som har förvandlats om till religionsförtryck och feministerna märker ingenting🙊🙉🙈

  Svar
 3. Anderssonskan

  Ojojoj vilken läskig läsning . Och det skissade sveket av de som byggt upp världens bästa land för arbetare , och raseratcdet .
  Utlandsflytt låter som ett alternativ

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.