Kristen eller inte? Fick skydd som ”konvertit” – kan inte utvisas efter bussmordet i Kiruna

Bilder från polisens förundersökning i bussmordet i Kiruna. Foto: Polisen.

“Den 47-årige afghanske medborgare som tidigare dömts för det så kallade ”bussmordet” i Kiruna har nu funnits skyldig även av hovrätten. Mannen kan dock inte utvisas, på grund av att han tidigare har sagt sig konverterat från islam till kristendom.– Jag tycker det finns all anledning för migrationsverket att göra en ny utredning, säger pingstpastorn Christian Mölk till Världen idag.

Världen idag har varit i kontakt med en frikyrka i Kiruna som meddelar att 47-åringen och hans familj tidigare deltagit i verksamheten där, men att de inte gjort det på senare år, sedan 2017.

Tidningen Dagen uppgav också i en artikel i september att de varit i kontakt med en frikyrkoförsamling som via e-post meddelade att 47-åringen döptes 2014 och då var ”mycket hängiven” och ”deltog i praktiskt arbete”. Även mannens fru ska ha döpts, men efter att familjen fått uppehållstillstånd ska de inte ha kommit till gudstjänsterna lika ofta och från och med 2017 inte alls.”

Läs i Världen Idag


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

1 En tanke på “Kristen eller inte? Fick skydd som ”konvertit” – kan inte utvisas efter bussmordet i Kiruna

 1. Göran

  Om man inte vet “the buzz words”, specialist som man är på andra saker man är specialist på när man kommer från medeltida samhällen, bidrar gärna advokaten med dem…..
  Konvertit är ett sånt “Buzzword”.
  För mig låter det mera typ “Paris är värt en mässa” som Henrik IV lär ha sagt.
  Han konverterade för att bli kung och 47-åringen (numera är alla brottslingar xx-åringar, så snart blandar vi ihop dem) för att få stanna kvar i Sverige.
  Fair enough. Jag hade gjort som 47-åringen. Men bara i skede två. Jag svimmar nämligen om jag ser blod…..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.