MOHAMED OMAR: Sitter föreställningen om ”vit makt” i de ”rasifierades” hjärnor?

| 11 mars, 2021

“Det är möjligt att jag i Sverige, eller ”vithetens högborg” för att tala med den professionella antirasisten Bilan Osman, på grund av mitt ”sydländska” utseende inte uppfattas som en vit man. Men i ett globalt perspektiv hör jag till de vita. Och bland de svarta är jag definitivt vit.

Jag hade visserligen redan i Sverige upplevt hur det var att särbehandlas för min ljusa hy. Jag växte upp med mörkhyade adoptivsyskon. En gång var det en tant som tyckte mina svarta syskon var så söta. Hon gav dem varsin peng. Jag fick ingen.”

Mohamed Omar

Läs i Det Goda Samhället


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.