Bidragskrisen välter kommunerna

Försörjningsstödet är en kostnadsbomb för kommunerna. Smedjans undersökning visar hur högre krav på de som får socialbidrag blivit ett sätt för kommunerna att dämpa kostnadsutvecklingen. Men räcker det? Nu ropar allt fler på en genomgripande reformering av försörjningsstödet, skriver Adam Danieli.

2020 passerade antalet personer i Sverige som i någon grad är beroende av stödet för sin försörjning 400 000 personer. Två tredjedelar är utrikes födda. Av de vuxna som mottar stödet uppskattar Socialstyrelsen att över hälften saknar andra skäl för att ta emot försörjningsstöd än att de saknar egen inkomst. Det är alltså frågan om en snabbt växande del av befolkningen som inte klarar sin försörjning, trots förmåga att arbeta.”

Läs i Smedjamn/Timbro


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

1 En tanke på “Bidragskrisen välter kommunerna

  1. Anderssonskan

    Det är bäst att regionerna ringer Sandro Scocco och ber honom gå igenom ekvationerna .
    Med några pennstreck brukar han få ihop några hundra plusmiljoner .
    Och vänsterfolk utan hjärna applåderar.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.