Bullerstörd familj fick rätt i hovrätten – ska få en halv miljon av värden

| 12 mars, 2021

En kvarts miljon kronor i nedsatt hyra på grund av buller. Det får en familj på Sveavägen som levde i byggbuller under tre års tid då ett helt hotell byggdes på innergården. Värden överklagade till hovrätten, som nu ger hyresgästerna rätt.

Utsikten mot innergården tidigt 2017. Och det bullriga arbetet pågick länge efter det.

Bygget tog tre år. I december 2019 kom en tingsrättsdom som gav en bullerstörd familj i huset rätt till ersättning för byggbullret, en rejäl kompensation där familjen enligt domen ska få 265 000 kronor i nedsättning av hyra, vilket motsvarar hälften av alla inbetalda hyror sedan 2016. Paret har vittnat om hur familjen har blivit sjuk av situationen – mamman har fått stress- och utmattningssymptom och hörselskador av det långvariga oväsendet.

Hyresvärden, bostadsföreningen Apelträdet, tvingas dessutom betala ytterligare drygt 216 000 kronor för familjens rättegångskostnader.”

Hem & Hyra


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.